Képünk illusztráció.
Leszálló ágon
papmeli
2019. június 13. csütörtök, 12:22
Ilyen is csak Romániában történhet.

Azt már megszoktuk, hogy a Román Vasúttársasággal (CFR) kalandos utazni, hiszen hol a sínpárból lopnak el egy darabot, hol a lámpákat tápláló vezetékekből. Máskor meg a szerelvény esik szét. Így aztán nem ritka, hogy egy kétórás utat háromszor annyi idő alatt tesz meg az ember. (Legutóbb ITT írtunk egy felháborító esetről.)

De hát a CFR sok sebből vérzik, ezt tudjuk. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy már a repülőtársaságok sem megbízhatók. A Ryanair fapados légitársaság Bukarest–Temesvár járata csütörtökön reggel azért nem tudott felszállni a fővárosból, mert – most fogózzanak meg –

KILOPTAK egy alkatrészt a pilótafülkéből.

Vagy csak egyszerűen eltűnt. Tény, hogy a pilóta nem találta, közölte az egyik utas elmondása alapján a Digi24. „Azt mondták, hogy a pilótafülkéből elloptak egy alkatrészt, és nem tud felszállni a gép. Ezért más gépet küldenek 10 óra körül. Még nem hallottam olyat, hogy valamit ellopjanak a pilótafülkéből” – fogalmazott egy másik utas.

A reptér üzemeltetői elismerték, hogy a gépnek műszaki problémái adódtak,

de a lopás tényét nem erősítették meg. Ellenben a határrendészet vizsgálatot indított az esetleges lopás ügyében. Az utasszállító végül négyórás késéssel – 6.30 helyett 10.29 perckor – tudott csak felszállni a bukaresti Otopeni repülőtérről.

Arról, hogy elérte-e úti célját, még nem érkeztek hírek. Reméljük, nem esett szét!
 

comments powered by Disqus
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.