Fotó: zi-de-zi.ro
(Le)lépés
papmeli
2019. június 11. kedd, 16:14
Elege lett, hogy pillanatnyi politikai alkuk mentén születnek a döntések.

Három év után lemondott mandátumáról Furó Judit, az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati képviselője. A tanácsos a Facebookon jelentette be elhatározását, melyhez sokan gratuláltak neki. Azt állítja, hogy a frakcióban „pillanatnyi politikai szempontok szerint” hozzák a döntéseket, fittyet hánynak a szakmaiságra és mindarra, amit három éve a vásárhelyeiknek ígértek.

„A város jövőjét meghatározó fontos döntésekben mindig a politikai egyezségek, illetve olyan más szempontok domináltak, amelyek alkalmanként szakmailag is kifogásolható döntéseket eredményeztek” – írja, többek között a főtér új arculatának elfogadását említve.

Furó Judit azt állítja, elhatározásában az is közrejátszott, hogy szűk és tágabb környezetéből folyamatosan kap olyan visszajelzéseket, miszerint a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció túlságosan kiszolgálja a jelenlegi városvezetés érdekeit.

A hozzászólók egyetértettek véleményével és gratuláltak a döntéshez.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.