Illusztráció | A képek forrása a Pixabay
Oszt, szoroz
szabot
2019. június 11. kedd, 14:50
Vágják le a béreket vagy az állásokat, kéri a közintézményektől a pénzügyminiszter.

Fizetéscsökkentést vagy elbocsátást kért az állami intézményektől Eugen Teodorovici pénzügyminiszter arra hivatkozva, hogy a személyi kiadások negyedévekre történő leosztása után az látszik, hogy az utolsó negyedévben már nem lesz elég pénz az állami fizetéseket teljes mértékben kifizetni.

A még áprilisban minden közintézménynek megküldött miniszteri leiratot Vlad Alexandrescu, az USR szenátora hozta most nyilvánosságra saját Facebook-oldalán, ezt a HotNews vette észre.

A szenátor azt állítja, a leirat minden állami fenntartású intézménynek szól, nemcsak a közigazgatási hivataloknak, hanem kulturális és tudományos kutatóintézeteknek is. Ebben a miniszter felszólítja az intézményvezetőket, hogy úgy bánjanak a személyi kiadásokkal, hogy férjenek bele az év elején előirányzott keretbe vagy a fizetések mellé járó esetleges juttatások megvonásával, vagy a személyzet csökkentésével. 

Ellenkező esetben, vagyis ha az intézmény olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja kifizetni a béreket a munkatársainak, azért a szabályszegésért az intézményvezető személyesen felel, és 50 ezertől százezer lejig terjedő bírsággal sújtható.

A levélből az is kiderül, hogy a miniszter már korábban felszólította az intézmények vezetőit, hogy hozzanak megfelelő intézkedéseket ahhoz, hogy ne lépjék túl a személyi költségek keretét, de a minisztériumnak küldött válaszok zömében az igazgatók inkább költségvetéskiegészítést kértek. A személyi költségek keretét márpedig semmilyen költségvetéskiigazítás nem fogja módosítani, mert akkor a beruházásoktól kellene forrásokat elvonni, szögezte le a miniszter, aki még szigorúbb beszámolót kért: ezentúl az igazgatók hetente meg kell, hogy írják a minisztériumnak, milyen intézkedéseket foganatosítottak azért, hogy beleférjenek a keretbe.

A megszorításokra azért van szükség, derül ki a levél elejéből, mert a minisztérium végre leosztotta negyedévekre nemcsak a személyi kiadásokat, hanem azt is, hogy mikor futnak be a bevételek, és melyek a törvényes határidői, illetve lehetőségei a költségvetési hiány finanszírozásának.

 

Magyarán: rendesen elszámolhatták az állami büdzsét, több bevételre számíthattak, mint amiről most látszik, hogy ténylegesen be fog folyni az államkasszába.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31533
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.