Fotó: Facebook|Oros Victor
Állati
papmeli
2019. június 10. hétfő, 17:28
Virtuálisan mentik az állatok csontsovány királyát.

Valóságos lavinát indított el a Facebook közösségi portálon egy fotó, mely a nagyváradi állatkert egyetlen hímoroszlánját ábrázolja. Az állatok királya annyira sovány rajta, hogy meg lehet számolni a bordáit. Így sokan azzal vádolták a zoo vezetését, hogy éhezteti a gondjára bízott vadakat.

Az állatkert hivatalos állásfoglalásban próbálta eloszlatni az aggodalmakat. Ebből kiderül, hogy az állat nem az alultápláltság miatt sovány: a rossz fogai akadályozzák az evésben. A hímoroszlán 14 éves, ami előrehaladott kornak számít. Ráadásul az öregség betegséggel is társul, sántít is.

Enni bőven kap, állítja a zoo vezetősége, ami nőstény társán meg is látszik. Az állatkert üzemeltetői mindenkit megnyugtatnak: bőven van eledelük lakóik számára, több cég mellett civil keresztszülők is adományokkal gondoskodnak az állatok mindennapi betevőjéről.

A váradi állatkertnek korábban is kijutott a kritikákból: pár éve újították fel, miután a sajtóban rendszeresen szóvá tették a korábbi áldatlan állapotokat. Mintegy 130 ezer látogató keresi fel évente, akik között külföldi turista is szép számmal akad.

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.