Medvebűnözés
béel
2019. május 29. szerda, 09:41
A csendőrség szolgálatait vették igénybe a nemes feladathoz.

Gazdag volt a keddi nap medveügyileg a Székelyföldön: a Szent Anna-tó mellett és Tusnádfürdőn is ellátogattak az emberek közelébe a nagyvadak, ezért hatósági erővel kellett őket eltávolítani.

A Szent Anna-tónál egy anyamedve és két bocsa közelítette meg túlságosan is egy éppen falatozó gyerekcsoportot. Azonnal értesítették a csendőrséget, a kiérkező egyenruhások pedig odébb tessékelték a vadakat, és egy ideig a közelben maradtak, arra az esetre, ha visszatérnének.

Tusnádfürdőn egy nő hívta ki a csendőröket, ott ugyanis a város szélén bóklászott egy állat. Őt is visszakergették az erdőbe.

A csendőrség ezen incidensek apropóján is nagyon szépen megkéri a nagyérdeműt, hogy ne etesse a medvéket, és ha medvével találkoznak, azonnal hívják az illetékes hatóságokat az 112-es sürgősségi hívószámon, ne próbálják ők maguk elkergetni a túlságosan közel merészkedő medvéket.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.