Fotó: Smark.ro
Mert lehet
papmeli
2019. május 24. péntek, 11:58
Tapsot neki!

Igaz, nem magától, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kérésére, mely nemrég indította el Kétnyelvűséget a kereskedelemben című kampányát. És már az elején áttörést sikerült elérni: kérésükre a Penny üzletlánc vállalta, hogy 12 erdélyi településen magyarul is kommunikál vásárlóival.

Május végétől Nagykárolyban, Kovásznán, Gyergyószentmiklóson, Margittán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyszalontán, Sepsiszentgyörgyön, Szovátán, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Érmihályfalván is kétnyelvű üzenetekkel bombázzák a Penny vásárlóit, írta közleményében az EMNT.

A szervezet képviselői írásban, majd személyesen is erre kérték a helyi üzletvezetőket, majd az üzletlánc székelyföldi képviselőivel is találkoztak. A kétnyelvű feliratok, reklámanyagok május 27-től kezdődően lesznek elérhetők.

Sándor Krisztina EMNT-ügyvezető szerint a cégek érdeke is, hogy a magyar vásárlók magasabb komfortérzettel vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ehhez pedig a többnyelvűség biztosítása is hozzájárul. Ugyanis még a székelyföldi üzletekben sem magától értetődő a fogyasztókat megcélzó, többnyelvű kommunikáció, holott erre lehetőség van.

Épp ezért folytatják a kampányt. Ezt a Facebook-on is lehet követni, ahol a pozitív és negatív példákat is ismertetik, de lakossági észrevételeket, ötleteket is várnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31295
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.