Fotó: Smark.ro
Mert lehet
papmeli
2019. május 24. péntek, 11:58
Tapsot neki!

Igaz, nem magától, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kérésére, mely nemrég indította el Kétnyelvűséget a kereskedelemben című kampányát. És már az elején áttörést sikerült elérni: kérésükre a Penny üzletlánc vállalta, hogy 12 erdélyi településen magyarul is kommunikál vásárlóival.

Május végétől Nagykárolyban, Kovásznán, Gyergyószentmiklóson, Margittán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyszalontán, Sepsiszentgyörgyön, Szovátán, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Érmihályfalván is kétnyelvű üzenetekkel bombázzák a Penny vásárlóit, írta közleményében az EMNT.

A szervezet képviselői írásban, majd személyesen is erre kérték a helyi üzletvezetőket, majd az üzletlánc székelyföldi képviselőivel is találkoztak. A kétnyelvű feliratok, reklámanyagok május 27-től kezdődően lesznek elérhetők.

Sándor Krisztina EMNT-ügyvezető szerint a cégek érdeke is, hogy a magyar vásárlók magasabb komfortérzettel vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ehhez pedig a többnyelvűség biztosítása is hozzájárul. Ugyanis még a székelyföldi üzletekben sem magától értetődő a fogyasztókat megcélzó, többnyelvű kommunikáció, holott erre lehetőség van.

Épp ezért folytatják a kampányt. Ezt a Facebook-on is lehet követni, ahol a pozitív és negatív példákat is ismertetik, de lakossági észrevételeket, ötleteket is várnak.

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.