Fotó: Facebook
(i)gazságszolgáltatás
MTímea
2019. május 24. péntek, 14:49
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?

Miután május 22-én a legfelsőbb bíróság jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármestert befolyással való üzérkedés miatt, a volt elöljáró még aznap bejelentette, hogy lemond helyi tanácsosi tisztségéről. Nem is tehetett volna mást. A hasonló esetekre érvényes előírásoknak megfelelően, a városi tanácsban betöltött helyét az RMDSZ helyhatósági jelöltlistáján szereplő következő személy veheti át, ez esetben Kinizsi Zoltán.

A pénteki rendkívüli tanácsülésen jóváhagyták Horváth Anna lemondását, majd Kinizsi Zoltán letette hivatali esküjét. Emil Boc polgármester tartózkodott attól, hogy véleményt formáljon a legfelsőbb bíróság döntéséről, nem mulasztotta el azonban megköszönni Horváth Annának a közösségért kifejtett munkáját. Oláh Emese alpolgármester az RMDSZ nevében fejezte ki háláját elődje áldozatos munkája iránt.

Horváth Annát befolyással való visszaélés miatt ítélték el, a másik vádpontban, a pénzmosás vádja alól felmentették. Az ítélet szerint Horváth Annának száz nap közmunkát kell végeznie. A bíróság arra is kötelezte, hogy vegyen részt egy „társadalmi beilleszkedést” szolgáló programban és két évre eltiltotta köztisztség viselésétől.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?