Fotó: Facebook
(i)gazságszolgáltatás
MTímea
2019. május 24. péntek, 14:49
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?

Miután május 22-én a legfelsőbb bíróság jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármestert befolyással való üzérkedés miatt, a volt elöljáró még aznap bejelentette, hogy lemond helyi tanácsosi tisztségéről. Nem is tehetett volna mást. A hasonló esetekre érvényes előírásoknak megfelelően, a városi tanácsban betöltött helyét az RMDSZ helyhatósági jelöltlistáján szereplő következő személy veheti át, ez esetben Kinizsi Zoltán.

A pénteki rendkívüli tanácsülésen jóváhagyták Horváth Anna lemondását, majd Kinizsi Zoltán letette hivatali esküjét. Emil Boc polgármester tartózkodott attól, hogy véleményt formáljon a legfelsőbb bíróság döntéséről, nem mulasztotta el azonban megköszönni Horváth Annának a közösségért kifejtett munkáját. Oláh Emese alpolgármester az RMDSZ nevében fejezte ki háláját elődje áldozatos munkája iránt.

Horváth Annát befolyással való visszaélés miatt ítélték el, a másik vádpontban, a pénzmosás vádja alól felmentették. Az ítélet szerint Horváth Annának száz nap közmunkát kell végeznie. A bíróság arra is kötelezte, hogy vegyen részt egy „társadalmi beilleszkedést” szolgáló programban és két évre eltiltotta köztisztség viselésétől.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31302
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.