Szatmárnak most sem sikerült: zsinórban negyedszer bajnok a Sepsi SIC

A háromszéki csapat ezúttal sem adta ki a kezéből az aranyat.
Hirdetés

Két perccel a női kosárlabda-bajnokság döntőjének vége előtt úgy tűnt, hogy a Szatmárnémeti VSK megtöri az átkot, és megszerzi első trófeáját a román kosárlabdában. Hat pontos előny egy pontszegény meccsen (56:50) sem volt azonban elég, a Sepsi SIC ugyanis 9:0-ra nyerte a hátralevő időt, 59:56-ra az ötödik meccset és 3-2-re a döntőt. A bajnoki cím negyedszer is Szentgyörgyre került, Szatmár pedig 2011, 2012 és 2018 után a negyedik döntőjét is elbukta.

Pedig a hazai pályán megnyert harmadik és negyedik meccsel (52:47 és 59:56) a VSK az elmúlt négy év legszorosabb döntőjére kényszerítette azt a Sepsit, amely az előző három fináléban összesen két találkozót vesztett. Az első szentgyörgyi meccs kivételével (66:54 a Sepsi SIC javára) minden meccsen partiban voltak a szatmáriak, de idegenben most sem tudtak nyerni. A Sepsi támadójátéka a döntőben ugyan halványabb volt a megszokottnál, a védekezése azonban most is ugyanolyan hatékony, mint a veretlenül megnyert alapszakaszban.  És ennek köszönhetően ünnepelhetett végre teljes közönségével együtt a zöld-fehér csapat, amely a korábbi három bajnoki címét rendre idegenben, Gyulafehérváron, Kolozsváron, majd tavaly éppen Szatmáron biztosította be. A Sepsi Arénában 1900 néző szurkolta ki a hazai sikert, ami nagyjából a többi romániai női kosárlabdaklub össznézőszámát jelenti.

Hirdetés

A döntőt a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak a neten lehetett nézni, a közvetítési jogokat birtokló Digi Sport számára ugyanis csak a férfi bajnokság a fontos. Igaz, a szövetség Youtube-csatornáján az összes meccset lehetett látni. 

A bajnokság végeredménye: 1. Sepsi SIC, 2. Szatmárnémeti VSK, 3. Aradi ICM, 4. Brassói Olimpia CSU, 5. CSM Targoviste, 6. Kolozsvári U, 7. Konstancai Phoenix, 8. Nagyváradi CSU CSM.
A Sepsi SIC bajnokcsapata: Demeter Nóra, Ioana Ghizilă, Annemarie Gödri-Părău, Kristina Higgins, Ioachim Adrienn, Jankó Edit, Kovács Renáta, Mîrne-Nagy Ildikó, Jovana Pasics, Anca Şipoş, Angelika Slamova, Marina Solopova, Krisztina Topuzovics, Viorela Voicu, Peyton Whitted. Edző: Zoran Mikes.   

Hirdetés