Alles klar?
gycsaba
2019. május 22. szerda, 18:32
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.

Az államfő szerdai sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette: amennyiben a választások után a Szociáldemokrata Párt (PSD) megvonja a bizalmat Viorica Dăncilă kormányfőtől, ő bizony nem fog egy újabb jelöltet megbízni a kormányalakítással.

Klaus Iohannis szerint hatalmas a káosz a PSD-ben, de közben minden erejével arra törekszik, hogy lebeszélje a választókat a vasárnapi referendumon való részvételről. Az államfő azt sem tartja kizártnak egyébként, hogy május 26. után létrejöhet egy újabb parlamenti többség, amennyiben beigazolódnak a közvélemény-kutatások eredményei, és az ellenzék legyőzi a legnagyobb kormánypártot.

Arra a kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha a jogerős ítéletére váró Liviu Dragneával kellene megméretkeznie az államfőválasztáson, Iohannis azt válaszolta: „Épp az hiányzik nekünk, hogy egy elítélt bűnöző induljon a megmérettetésen!”

Izgalmas hétfő elé nézünk, az sicher.  

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?