vége
fsandor
2019. május 22. szerda, 14:46
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a bukaresti legfelső bíróság Horváth Annát, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökét, volt kolozsvári alpolgármestert. Erről maga a politikus számolt be Facebook-oldalán.

Az RMDSZ-politikust befolyással való visszaélés miatt ítélték el, a másik vádpontban, a pénzmosás vádja alól felmentették. Az ítélet szerint Horváth Annának száz nap közmunkát kell végeznie. A bíróság arra is kötelezte, hogy vegyen részt egy „társadalmi beilleszkedést” szolgáló programban és két évre eltiltotta köztisztség viselésétől.

„Tiszta lelkiismerettel állok ma elétek, akik mindvégig bíztatok bennem: az elmúlt 954 napban minden létező törvényes eszközzel megpróbáltam bebizonyítani az ártatlanságomat, bár sokszor esélytelenebb küzdelemnek tűnt, mint a vízbe dobott, kezénél-lábánál összekötözött ember evickélése”

– írja bejegyzésében Horváth Anna, aki, miután kézhez kapja az ítélet indoklását, az Európai Emberjogi Bírósághoz fordul.

Hangsúlyozza még, hogy

„bízzatok elöljáróitokban, bízzatok saját magatok erejében és józan ítélőképességében! Minden harcunkban, a fegyvert ugyan a mi kezünkbe adjátok, de a muníció, MINDIG NÁLATOK MARAD! Menjetek el vasárnap és szavazzatok az RMDSZ-re, segítsetek meggyőzni a kétkedőket!”

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2016 októberében rendelt el nyomozást Horváth Anna ellen. A vádirat szerint Horváth Annát nemzetbiztonsági okokból több hónapon át megfigyelte a SRI, és ennek során hallgatták le egy olyan kávéházi beszélgetését, amelyet Fodor Zsolt üzletemberrel folytatott. Az ügyészek szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára, cserében pedig megsürgette egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Az alapfokú eljárásban a kolozsvári táblabíróság tavaly márciusban két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt alpolgármestert, aki fellebbezett a döntés ellen.

Horváth Anna ügyvédje a per során arra hivatkozott – a legutóbbi április 3-án tartott tárgyaláson is –, hogy a vád szerint perdöntő bizonyítéknak szánt hangfelvételt a SRI módosította, a felvétel átirata és fordítása pedig pontatlan.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31266
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.