Képünk illusztráció.
Jó választás
papmeli
2019. május 22. szerda, 12:33
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.

Értjük már a tolongást az európai parlamenti székekért: bőven lesz, amit a tejbe aprítania annak, akit vasárnap bejuttat a népakarat az Európai Parlament brüsszeli üvegpalotájába. Bérezés szempontjából politikusként messze EP-képviselőnek éri meg leginkább lenni.

Míg az EP-képviselők 2009-ig semmivel sem kerestek többet, mint a saját hazájuk honatyái, 2018 júliusától nem kis összeg, bruttó 8757,70 euró jut nekik havonta. Nem kell irigykedni, ebből még lejönnek a különböző adók és illetékek, így

„mindössze” 6824,85 eurót vihetnek haza.

De sajnálni sem kell őket, a jutalékoknak és bónuszoknak is nagy divatja van az Európai Parlamentben. Az EP-képviselők minden útjukat leírhatják, sőt, napidíjat is kapnak minden egyes olyan alkalomért, amikor méltóztattak részt venni a parlamenti munkában.

Minden brüsszeli vagy strasbourgi napért 320 euró jár nekik, azaz nagyobb összeg, mint a romániai minimálbér. Igaz, ha az EU-n kívül vesznek részt eseményeken, be kell érniük 160 euróval, de a szállásdíjat már nem nekik kell lepengetni.

Szinte minden más költséget az Unió, azaz az uniós polgárok fizetnek:

egy EP-képviselő 4513 eurót kap havonta működési költségekre, irodabérlésre, telefonbérletre stb. Az uniós honatyák mandátumuk lejártával sem panaszkodhatnak, az EU bőkezűsége a nyugdíjazás után is visszaköszön. 

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.