Nézzük együtt, hogyan tép szét a miniszter egy útépítési szerződést! (VIDEÓval)

A miniszterelnök asszony, más miniszterek, továbbá az egész világ szeme láttára.
Hirdetés

Az utóbbi időben Răzvan Cuc közlekedési miniszter szemmel láthatólag ideges. És bizonyos szempontból meg is értjük őt, hiszen a legendás romániai autópályák csak az ígéretek birodalmában épülnek elképesztő sebességgel, a valóságban valahogy nem.

És most akkor a reggeli kávé mellett dőljenek hátra, és képzeljék el azt, mekkorát ugorhatott hirtelen a miniszter úr vérnyomása, midőn tudomást szerzett arról, hogy a sima főutak sem akarnak úgy korszerűsödni, ahogyan azt ő szeretné.
Az történt, hogy Cuc mester kisétált a Brassót Pitești-tel összekötő DN 73-as főútra, amelyet 2014 óta korszerűsítenek, és sehogy sem sikerül tartani a tervekben feltüntetett ritmust. Mi több, a látogatás során azt tapasztalta a miniszter úr, hogy a betervezett 190 darab munkás és 71 darab munkagép helyett csupán 20 darab munkás és 11 munkagép lézengett a helyszínen.

Na, erre aztán irtó dühös lett Cuc úr, különösen azért, hogy a munkások és gépek oroszlánrésze annak ellenére nem volt a munka mezején, hogy a miniszteri látogatást előre bejelentették. (Ceaușescu elvtárs idejében ilyesmi bezzeg nem fordult elő! Még a haldoklók is kint voltak! Igaz, autópályák akkor sem igazán burjánzottak a mioritikus haza területén.)

Na de vissza a jelenbe. A dühös miniszter később, a miniszterelnök asszony, más miniszterek és a közutakért felelős társaság (CNAIR) szeme láttára tépte el a DN 73-as korszerűsítésére vonatkozó szerződést. Tessék csak nézni, 1 perc 40 másodperctől válik igazán izgalmassá a jelenet:

Hirdetés

Na, most mi lesz? Valószínűleg más kivitelezőt fognak keresni. Megint. És addig? Nos, addig az út marad, ahogy van. Korszerűtlenül.

Hirdetés