HE-HE
gycsaba
2019. május 21. kedd, 17:21
Azt már tudjuk, hogy szellemi sasmadarak laknak a kormányfészekben, de még mindig meg tudunk lepődni.

Ej, de nehéz napja volt Viorica Dăncilă miniszterelnöknek: miután a Suceava megyei kampányakcióján szólni kellett neki, hogy nem Hunyad megyében van, a választósimogató látogatás utáni sajtótájékoztatóján is sikerült nyilatkoznia egy olyat, hogy az újságírók úgy lefagyak, mint egy Windows 98. 

Megkérdezték ugyanis tőle, hogy a hazavezető úton meglátogatja-e majd a március 15-én felavatott egyméteres autópályát, melyet tiltakozásként épített Ştefan Mandachi vállalkozó. Dăncilă azonban bekapcsolva felejtette a bullshit-generátort, és úgy válaszolt erre a kérdésre is, mint az összes többire.

„Amint a környékre érek, átnézem a programot. Én ott nem fogok megállni, mert szükségem van minden adatra, hiszen döntéseket kell hoznunk. Majd jön a szállításügyi miniszter, és megnézi terepen, hogy mi a reális helyzet” – így a jóasszony.

Dăncilának egyébként Liviu Dragnea pártelnök is üzent ma egy fincsit: „Aki a kormányba került – véletlenül és ideiglenesen – nem szabad elfelejtse, miért lett odatéve!” 

Biztosan nem azért, hogy ilyeneket nyilatkozzon – tennénk hozzá.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.