DAGAD A BOTRÁNY
gycsaba
2019. május 17. péntek, 21:03
Különben nem határolódott volna el tőle.

Egyértelmű provokációnak nevezi a dormánfalvi önkormányzat által felállított keresztek letakarását az RMDSZ székelyföldi önkormányzati tanácsa, és elhatárolódik az akciótól. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásuk szerint a szemeteszsákos akció

„egyértelmű célja az volt, hogy megakadályozza a temetőrendezés folyamatát, hogy befeketítse a magyar közösséget és elterelje a figyelmet a dormánfalvi polgármester törvénytelenségeiről”.

„A feltételezést, miszerint az akcióhoz köze lett volna a szövetségnek, elfogadhatatlannak tartjuk és visszautasítjuk” – írják továbbá az állásfoglalásban, majd

arra kérnek „minden jóhiszemű magyar és román embert, hogy ne dőljenek be az uszításoknak.

A dormánfalvi önkormányzatot pedig felszólították: haladéktalanul állítsa vissza az úzvölgyi haditemető eredeti állapotát.

A Bákó megyei rendőrség egyébként pénteken bejelentette: hivatalból vizsgálatot indított ismeretlen tettesek ellen, miután csütörtökön este műanyag szemeteszsákba csomagolták az 52 román betonkeresztet. A zsákokat egyébként még aznap eltávolították.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31215
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.