Fotó forrása: Dorin Florea Facebook-oldala
Pártváltáska
Timi
2019. május 17. péntek, 19:12
A pártpolitika nem az erőssége, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Dorin Florea mától a Călin Popescu Tăriceanu vezette Liberálisok és Demokraták Szövetség (ALDE) csapatát boldogítja.

Marosvásárhely elöljárójának nem erőssége a párthűség: 19 éve tartó polgármesterségét még a Kereszténydemokrata Parasztpárt (PNȚCD) színeiben kezdte, másodjára függetlenként indult, 2006-ban beiratkozott a Demokrata Liberális Pártba, de egy büntetőjogi probléma miatt végül kilépett. További három mandátumot elviekben függetlenként szerzett meg, de közben különböző pártok támogatását élvezte. 2016-ben úgy volt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) polgármesterjelöltje, hogy az ellene zajló bűnvádi eljárás miatt ezt nem tette volna lehetővé a párt szabályzata.

Florea a marosvásárhelyi ALDE székhelyén tartott sajtótájékoztatón írta alá a csatlakozási kérelmét, amit Tăriceanu a helyszínen jóvá is hagyott. Sőt, azt ígérte, hogy az ALDE Maros megyei vezetőjévé teszi a jövő heti elnökségi ülésen. Florea nem árulta el, hogy mi áll döntése hátterében, mint mondta, ő hűséges a jobboldali értékekhez, és inkább választja azokat, akik természetes módon politizálnak, és nem azokat, akik gyűlöletpolitikát folytatnak.

Hogy mit értett ez alatt, azt talán csak ő tudja.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31213
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.