Fotó forrása: iocn.ro
Beteg egészségügy
Timi
2019. május 16. csütörtök, 17:45
Komolyan mondjuk: nem elég a diplomáját, a munkaszerződését is érdemes elkérnünk a sebésztől, akinek a gondjaira bízzuk magunkat.

Újabb törvénytelenséget tárt fel egy kolozsvári kórházban Emanuel Ungureanu parlamenti képviselő, aki leleplező tevékenysége miatt egészen biztosan nem a legnépszerűbb politikus az orvosok körében. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) honatyája – egyben a Képviselőház egészségügyi szakbizottságának alelnöke – ezúttal azt állítja, hogy a kolozsvári II-es számú sebészeti klinikán két sebész illegálisan végzett műtéteket. Ráadásul nem egyszeri esetről van szó: több mint két évig vágtak fel pácienseket úgy, hogy papíron semmi közük a kórházhoz. Cosmin Raul Şandor és Mihai Nemeţi a balázsfalvi kórház alkalmazottai, nem állnak szerződéses viszonyban a kolozsvári kórházzal.

Akkor hogyan ragadhattak mégis szikét Kolozsváron? Úgy, hogy a kolozsvári kórház érsebészeti osztályának vezetője, Marius Fodor egyikőjük keresztapja, és jóváhagyta, hogy az ügyeleten kívül, nem sürgős orvosi és sebészeti eseteket elláthassanak az osztályán. Mindezt saját aláírásával és orvosi pecsétnyomójával igyekezett elkendőzni. Legalábbis ezt mondja Emanuel Ungureanu, aki bizonyítékokat gyűjtött állítása alátámasztására, és feljelentést tett a kolozsvári bíróság mellett működő ügyészségen. Többek között egy pár másodperces videót is közzé tett, melyen a két orvos műtét közben látható. A felvételt nem Ungureanu készítette, hanem egy olyan kórházi alkalmazott, akinek már elege van az intézményben uralkodó állapotokból.

A kórház álláspontja szerint a felvétel semmit sem igazol, mert a rajta szereplő személyek csak pillanatokra láthatóak. És egyébként is, ők mindig betartották a törvényeket – állítják.

Ungureanu szerint azonban ez nem egészen így van, többek között két versenytárgyalással kapcsolatosan is felmerült a törvénytelenség gyanúja. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31192
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.