Fotó forrása: iocn.ro
Beteg egészségügy
MTímea
2019. május 16. csütörtök, 17:45
Komolyan mondjuk: nem elég a diplomáját, a munkaszerződését is érdemes elkérnünk a sebésztől, akinek a gondjaira bízzuk magunkat.

Újabb törvénytelenséget tárt fel egy kolozsvári kórházban Emanuel Ungureanu parlamenti képviselő, aki leleplező tevékenysége miatt egészen biztosan nem a legnépszerűbb politikus az orvosok körében. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) honatyája – egyben a Képviselőház egészségügyi szakbizottságának alelnöke – ezúttal azt állítja, hogy a kolozsvári II-es számú sebészeti klinikán két sebész illegálisan végzett műtéteket. Ráadásul nem egyszeri esetről van szó: több mint két évig vágtak fel pácienseket úgy, hogy papíron semmi közük a kórházhoz. Cosmin Raul Şandor és Mihai Nemeţi a balázsfalvi kórház alkalmazottai, nem állnak szerződéses viszonyban a kolozsvári kórházzal.

Akkor hogyan ragadhattak mégis szikét Kolozsváron? Úgy, hogy a kolozsvári kórház érsebészeti osztályának vezetője, Marius Fodor egyikőjük keresztapja, és jóváhagyta, hogy az ügyeleten kívül, nem sürgős orvosi és sebészeti eseteket elláthassanak az osztályán. Mindezt saját aláírásával és orvosi pecsétnyomójával igyekezett elkendőzni. Legalábbis ezt mondja Emanuel Ungureanu, aki bizonyítékokat gyűjtött állítása alátámasztására, és feljelentést tett a kolozsvári bíróság mellett működő ügyészségen. Többek között egy pár másodperces videót is közzé tett, melyen a két orvos műtét közben látható. A felvételt nem Ungureanu készítette, hanem egy olyan kórházi alkalmazott, akinek már elege van az intézményben uralkodó állapotokból.

A kórház álláspontja szerint a felvétel semmit sem igazol, mert a rajta szereplő személyek csak pillanatokra láthatóak. És egyébként is, ők mindig betartották a törvényeket – állítják.

Ungureanu szerint azonban ez nem egészen így van, többek között két versenytárgyalással kapcsolatosan is felmerült a törvénytelenség gyanúja. 

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.