Idő, járás
béel
2019. május 16. csütörtök, 12:06
Jön az utánpótlás a hétvégén.
Emlékeznek még, amikor néhány napja azt írtuk, hogy péntek reggelig számíthatunk az ország nagy részében kiadós esőkre, zivatarokra, viharokra, dörgésre, villámlásra és jégesőre?
 
Nos, a meteorológusok újrakalkulálták a dolgokat, és csütörtökön előálltak a mérsékelten jó hírrel: most már vasárnapig várható jelentős mennyiségű égi áldás.
 
A közlemény szerint csütörtök reggel tíz órától vasárnap reggel tízig a fentebb felsorolt nyalánkságok bárhol, bármikor előfordulhatnak. A leszakadó eső négyzetméterenként 15 és 25 liter közötti lehet, de lesz olyan is, ahol eléri a 40 litert.
 
Sőt Erdély déli részén, Hunyad, Fehér, Szeben és Brassó megyében csütörtök déltől péntek reggelig sárga esőriasztást adtak ki, vagyis itt még keményebb időjárásra lehet számítani, helyenként 50 liternyi esővel négyzetméterenként.
 
Van egy olyan érzésünk, hogy további árvízproblémákra számíthatunk így május második felében. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31187
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.