Idő, járás
béel
2019. május 16. csütörtök, 12:06
Jön az utánpótlás a hétvégén.
Emlékeznek még, amikor néhány napja azt írtuk, hogy péntek reggelig számíthatunk az ország nagy részében kiadós esőkre, zivatarokra, viharokra, dörgésre, villámlásra és jégesőre?
 
Nos, a meteorológusok újrakalkulálták a dolgokat, és csütörtökön előálltak a mérsékelten jó hírrel: most már vasárnapig várható jelentős mennyiségű égi áldás.
 
A közlemény szerint csütörtök reggel tíz órától vasárnap reggel tízig a fentebb felsorolt nyalánkságok bárhol, bármikor előfordulhatnak. A leszakadó eső négyzetméterenként 15 és 25 liter közötti lehet, de lesz olyan is, ahol eléri a 40 litert.
 
Sőt Erdély déli részén, Hunyad, Fehér, Szeben és Brassó megyében csütörtök déltől péntek reggelig sárga esőriasztást adtak ki, vagyis itt még keményebb időjárásra lehet számítani, helyenként 50 liternyi esővel négyzetméterenként.
 
Van egy olyan érzésünk, hogy további árvízproblémákra számíthatunk így május második felében. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31187
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.