Idő, járás
béel
2019. május 16. csütörtök, 12:06
Jön az utánpótlás a hétvégén.
Emlékeznek még, amikor néhány napja azt írtuk, hogy péntek reggelig számíthatunk az ország nagy részében kiadós esőkre, zivatarokra, viharokra, dörgésre, villámlásra és jégesőre?
 
Nos, a meteorológusok újrakalkulálták a dolgokat, és csütörtökön előálltak a mérsékelten jó hírrel: most már vasárnapig várható jelentős mennyiségű égi áldás.
 
A közlemény szerint csütörtök reggel tíz órától vasárnap reggel tízig a fentebb felsorolt nyalánkságok bárhol, bármikor előfordulhatnak. A leszakadó eső négyzetméterenként 15 és 25 liter közötti lehet, de lesz olyan is, ahol eléri a 40 litert.
 
Sőt Erdély déli részén, Hunyad, Fehér, Szeben és Brassó megyében csütörtök déltől péntek reggelig sárga esőriasztást adtak ki, vagyis itt még keményebb időjárásra lehet számítani, helyenként 50 liternyi esővel négyzetméterenként.
 
Van egy olyan érzésünk, hogy további árvízproblémákra számíthatunk így május második felében. 
comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.