nem kismiska
gycsaba
2019. május 15. szerda, 15:51
A fesztiválszezon előtt, tehát a legjobbkor érkezett a ska-reggae-punk vonalon utazó zenekar kiváló visszatérő kislemeze. Itt meghallgathatja!

Lássuk be, az erdélyi zenei színtér felől rég kaptunk jobb hír annál, hogy ismét összeáll muzsikálni a tíz évvel ezelőtt alakult, de néhány évig szünetelő Rehab Nation. A kolozsvári bázisú – ska, punk és reggae elemekkel dolgozó – zenekar megújult erővel és felállással készül a fesztiválszezonra, a napokban megjelent, Not Done Yet című ötszámos kislemezükkel pedig  emlékeztetni kívánnak arra, hogy nem szabad őket leírni, sőt: a maguk műfajában továbbra is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtják.

A Funkorporation és a Kiméra éléről ismert Horváth Hanna mellett már egy frontember is mikrofont ragad az új dalokban, az energikus ritmusszekció és a gitár mellett pedig négy fúvós dúsítja a hangzást. Az új anyagot még izgalmasabbá teszi, hogy a dalszövegek angolul, magyarul és románul közvetítik az Rehab Nation üzeneteit, az önkeresés, a szabadság, a kitartás és a kötetlen véleménynyilvánítás fontosságát. Rég hallottunk izgalmasabb anyagot Erdélyből, szóval várjuk a koncerteket.

A kislemezt itt lehet meghallgatni: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31177
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.