Képünk illusztráció.
Vérre megy
papmeli
2019. május 15. szerda, 13:00
Ráharapnak a keresztények segítő szándékára.

Nemcsak a hívek és a szervezők, a csíkszeredai vérközpont is nagy erőbedobással készül a római katolikus egyház fejének, Ferenc pápának történelmi csíksomlyói látogatására. Mivel június elsején – ha csak a regisztráltakat számoljuk – legalább 110 ezer ember gyűl össze a Nyeregben, számolni kell azzal, hogy lesz, aki orvosi ellátásra, ne adj Isten vérre szorul.

Így a csíkszeredai vérközpont felszólította Hargita megye lakosságát: használják ki a pápa látogatását arra, hogy adakozzanak. Méghozzá a legéletmentőbbet: vért. A vérközpont vezetője, Kopacz Ildikó szerint szeretnék, ha elegendő mennyiségű vér lenne készenlétben a pápa látogatására.

Ami nem egyszerű feladat, ugyanis manapság csökken a vért adók száma, miközben egyre több betegnek van szüksége vérre. Így nem is csoda, hogy a vérközpont a keresztény lelkületre apellálva próbálja megkönnyíteni az életmentést.

Tessék vért adni!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31172
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.