Szolgálunk és égünk
béel
2019. május 14. kedd, 12:36
Vicces jelenet, annyi szent. De egyben szomorú is.
Vidám perceket szerzett a napokban a nagyváradiaknak egy, a közösségi oldalakon terjedő fénykép, amelyen az látható, hogy az önkormányzat lopóautója – amelynek az a feladata, hogy összeszedje és elszállítsa a tilosban parkoló járműveket, hogy aztán a tulajdonosok csak kiadós bírság árán válthassák ki őket – egy rendőrkocsit szállít éppen.
 
Persze mindenki rögtön arra gondolt, hogy akasztják a hóhért, tilosban parkoltak a rend őrei, és most elnyerték a méltó büntetésüket.
 
De aztán kiderült, hogy a helyzet ennél sokkal súlyosabb.
 
És nagyon-nagyon romániai: a lopóautó nem azért szállította a járőrkocsit, mert az rossz helyen parkolt. Hanem azért, mert a rendőrség gépjárműparkja rendkívül elavult – a járőrkocsik többsége 2006-os gyártmányú Dacia Logan –, és egyre gyakrabban robbannak le.
 
Ez történt most is: a rendőrautó egyszerűen megadta magát, de valószínűleg ciki lett volna privát szállítót hívni, ezért az önkormányzat lopóautójával vitték szervizbe.
 
A szomorú az egészben az, hogy kiderült: a napokban még egy hasonló jelenet lejátszódott – akkor egy még régebbi Daciát szállított a lopóautó. Csak azt már nem is szervizbe, hanem a roncstelepre, mert már megjavítani sem lehetett.
 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31156
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.