A feketehalmi börtön, ahol fogva tartják Bekééket | Fotó: Tőkés László sajtóirodája
Terror Siculorum
MTímea
2019. május 8. szerda, 17:03
Szőcs Zoltánnak még maradt egy halvány reménye: az ő kérelméről május 17-én döntenek.

Miután módosították, majd áprilisban kihirdették a román büntető törvénykönyv (btk.)azon cikkelyét, melynek alapján elítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, értelemszerűen felmerült, hogy szabadon engedhetik a székelyföldi terrorper két elítéltjét. Csakhogy a román igazságszolgáltatás nem ilyen logikusan működik.

A brassói táblabíróság ma arról döntött, hogy Beke István a btk.-módosítás ellenére, továbbra is börtönben marad, Szőcs Zoltán büntetése végrehajtásának felfüggesztéséről május 17-én határoznak – tudta meg az MTI a brassói táblabíróság szóvivőjétől.

A btk.-módosítás egyébként a terrorizmusra vonatkozó EU-s irányelvet ültette gyakorlatba, pontosan azokat a cikkelyet írták át, melyek meghatározzák, mi számít terrorista bűncselekménynek. Az új megfogalmazás értelmében immár nem számít terrorizmusnak az, amiért a két férfit elítélték.

A módosítás április 10-én, a Hivatalos Közlönyben való megjelenés napján lépett érvénybe, éppen egy nappal azután, hogy a bukaresti legfelsőbb bíróság elbírálta a két székelyföldi vádlott rendkívüli semmítési kérelmét.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.