Beszóltak Dăncilának az erdélyi kiruccanásán

A csendőrség bírságot, a kormányfő bakit villantott – mindenki hozta a formáját.
Hirdetés

Nem épp hajbókolva fogadták a polgárok Viorica Dăncilă kormányfőt szombaton Vajdahunyadon: ketten is beszóltak neki. Egy fiatalember azt kiáltotta oda, hogy Szégyen! és hogy „Viorica Dăncilă a legengedelmesebb” – (Viorica Dăncilă, cea mai docilă), amikor a kormányfő városházához érkezett.

Dăncilă úgy tett, mint aki meg se hallja, és bement a polgármesteri hivatalba, utána pedig a csendőrök igazoltatták, majd megbírságolták a fiatalembert hivatalosságok sértegetése miatt, írja a News.ro hírügynökség.

A távozást sem úszta meg a kormányfő kritika nélkül, akkor egy nő került a közelébe, aki azt kérdezte tőle, miért nem mond le bizonyos törvények elfogadása miatt, és hogy „csak rosszat tesz”. Erre már alaposan válaszolt Dăncilă, így mind megtudhatjuk, miért nem mond le: mert ezek a törvények az emberekért vannak, ő pedig jó román. A jó román pedig Romániával tart, és stabilitást akar az országban. 

„És azt hiszem, hogy egy olyan kormány lemondása, amely az emberekért tett, tovább kell haladnia ugyanazon a vonalon” –mondta a nem épp csillogó intellektusáról híres kormányfő, aki ezután nők közötti szolidaritásra szólította fel bírálóját.

Hirdetés

„Tisztelem a véleményét, és remélem, hogy ha megnézni, mennyi mindent tett ez a kormány, akkor meggondolja magát” –válaszolta Dăncilă az őt lemondásra felszólító bírálójának.

A kormányfővel együtt több miniszter is Hunyad megyébe látogatott: Sorina Pintea, Marius Budăi és Eugen Teodorovici is meglátogatta a vajdahunyadi várat, a városi kórházat, a dévai megyei sürgősségi kórházat, Rudabányát. A vajdahunyadi kórház sürgősségi részlegének felújítására ötmillió lejt ígért Sorina Pintea egészségügyi miniszter, akinek a megjegyzéseiből arra lehet következtetni, hogy az illető kórház orvoshiánnyal is küzd. 

Hirdetés