váltás
Szerző: Boros Miklós
2019. május 2. csütörtök, 15:35
Egy héttel a klubigazgató után Eugen Neagoét is menesztették.

A Sepsi OSK vezetése alig három fordulóval a szezon vége előtt bontott szerződést Eugen Neagoe vezetőedzővel. Diószegi László klubtulajdonos a tavaszi mérkőzések gyenge focijával és a közönség elvesztésének félelmével magyarázta az edző menesztését – tény, hogy 2019-ben a Sepsi 13 mérkőzéséből csupán egyet nyert meg és mindössze öt gólt szerzett.

Ugyanakkor Neagoe a felsőházi rájátszásba jutással teljesítette a klubvezetés szezon előtti célkitűzését, a csapata viszont látványosan motivációhiánnyal küzdött, és hét meccsen csak egyetlen gólt és egy pontot szerzett. Ez volt a Liga 1 tizenhetedik edzőváltása ebben a szezonban, a 14 csapat közül csupán a Viitorul (Gheorghe Hagi), a Poli Iaşi (Flavius Stoican) és a Dunărea Călăraşi (Dan Alexa) nem cserélte le szakvezetőjét.

Új edzője csak a nyáron kezdődő új szezonra lesz a Sepsi OSK-nak, az ideiből hátralevő három mérkőzésre (Viitorul idegenben, FCSB hazai pályán és Astra Giurgiu idegenben) ideiglenesen Marin Barbu, az U17-es korosztály edzője készíti fel a felnőtt csapatot. A 60 éves szakember 1978–1981 és 1992–1993 között a Sepsiszentgyörgyi Oltul játékosa volt, majd több mint harminc éves edzői pályafutása során pedig számos csapatnál (Foresta Fălticeni, FC Brassó, Petrolul Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Poli Iaşi, UTA, Astra Giurgiu) dolgozott az élvonalban.

        Eugen Neagoe történelminek számító sikert ért el a Sepsi OSK-val. 

Bár Diószegi saját bevallása szerint még nem is gondolkodott az új edző személyén, a bukaresti sajtó mindenesetre máris azt boncolgatja, hogy a jelenleg Nagyszebenben dolgozó Vasile Miriuţă érkezhet Szentgyörgyre. A Sepsitől másfél év és 59 tétmérkőzés (19 győzelem, 17 döntetlen, 23 vereség) után elbúcsúzó Neagoét pedig máris az Universitatea Craiova leendő edzőjeként emlegetik. 

Mint ismeretes, Diószegi László a múlt héten jelentette be, hogy személyes okok miatt távozik a klubtól Csinta Samu ügyvezető igazgató, helyére Hadnagy Attilát, a csapat 39 éves játékosát nevezte ki. 

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.