váltás
Szerző: Boros Miklós
2019. május 2. csütörtök, 15:35
Egy héttel a klubigazgató után Eugen Neagoét is menesztették.

A Sepsi OSK vezetése alig három fordulóval a szezon vége előtt bontott szerződést Eugen Neagoe vezetőedzővel. Diószegi László klubtulajdonos a tavaszi mérkőzések gyenge focijával és a közönség elvesztésének félelmével magyarázta az edző menesztését – tény, hogy 2019-ben a Sepsi 13 mérkőzéséből csupán egyet nyert meg és mindössze öt gólt szerzett.

Ugyanakkor Neagoe a felsőházi rájátszásba jutással teljesítette a klubvezetés szezon előtti célkitűzését, a csapata viszont látványosan motivációhiánnyal küzdött, és hét meccsen csak egyetlen gólt és egy pontot szerzett. Ez volt a Liga 1 tizenhetedik edzőváltása ebben a szezonban, a 14 csapat közül csupán a Viitorul (Gheorghe Hagi), a Poli Iaşi (Flavius Stoican) és a Dunărea Călăraşi (Dan Alexa) nem cserélte le szakvezetőjét.

Új edzője csak a nyáron kezdődő új szezonra lesz a Sepsi OSK-nak, az ideiből hátralevő három mérkőzésre (Viitorul idegenben, FCSB hazai pályán és Astra Giurgiu idegenben) ideiglenesen Marin Barbu, az U17-es korosztály edzője készíti fel a felnőtt csapatot. A 60 éves szakember 1978–1981 és 1992–1993 között a Sepsiszentgyörgyi Oltul játékosa volt, majd több mint harminc éves edzői pályafutása során pedig számos csapatnál (Foresta Fălticeni, FC Brassó, Petrolul Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Poli Iaşi, UTA, Astra Giurgiu) dolgozott az élvonalban.

        Eugen Neagoe történelminek számító sikert ért el a Sepsi OSK-val. 

Bár Diószegi saját bevallása szerint még nem is gondolkodott az új edző személyén, a bukaresti sajtó mindenesetre máris azt boncolgatja, hogy a jelenleg Nagyszebenben dolgozó Vasile Miriuţă érkezhet Szentgyörgyre. A Sepsitől másfél év és 59 tétmérkőzés (19 győzelem, 17 döntetlen, 23 vereség) után elbúcsúzó Neagoét pedig máris az Universitatea Craiova leendő edzőjeként emlegetik. 

Mint ismeretes, Diószegi László a múlt héten jelentette be, hogy személyes okok miatt távozik a klubtól Csinta Samu ügyvezető igazgató, helyére Hadnagy Attilát, a csapat 39 éves játékosát nevezte ki. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.