Egyháztűznéző
béel
2019. április 29. hétfő, 16:22
Cesenában esett egymásnak két román a templomban a húsvéti feltámadási szertartás után. És amit műveltek...

Még el sem ült a megdöbbenés azt követően, hogy a nagy-britanniai Birminghamben tömegverekedés tört ki románok között egy templom előtt az ortodox húsvét előestéjén, hasonló hírek érkeztek az olaszországi Cesenából is.

Itt ráadásul nem a templom előtt, hanem a templomban esett egymásnak két román férfi, aki olyan hévvel vetette bele magát a brutális verekedésbe, hogy rommá törte a templom berendezését.

Az incidens vasárnap reggel, a feltámadási szertartás után zajlott a cesenai román ortodox közösség rendelkezésére bocsátott templomban.

A két, a rendőrség szerint ittas férfi reggel bement a templomba, ahol összeszólalkoztak, majd az összeszólalkozás kegyetlen verekedésbe torkollt. A kihívott rendőrök végül ártalmatlanná tették a verekedőket – paprikasprayt is használniuk kellett –, de ez már a templomon nem segített: hatalmas károk keletkeztek a berendezésben, és még vér is borította a padlót.

Az egyik rendőr rövid videófelvételt készített a pusztulásról, kommentálva is azt. „Így fizettek a vendégszeretetért” - mondta többek között. A felvételen látható, hogy számos pad összetört, és a berendezés többi eleme közül sem sok maradt épen.

A garázdák ellen most rongálás miatt indult eljárás. A videó pedig óriási felháborodást keltett Olaszország-szerte. 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.