Bérfuvar
béel
2019. április 26. péntek, 08:30
Nagy sikert arattak a taxisok a bíróságon.
FRISSÍTVE - Az Uber közleményben reagált, amely szerint ők úgy értelmezik az ítéletet, hogy az applikáció használatát nem tiltották be, csupán azt, hogy partnersofőrökkel működjenek együtt. Ezért a továbbiakban csak engedéllyel rendelkező autósokkal dolgoznak együtt.

Újabb fontos csatát nyertek a kolozsvári taxisok az Uber fuvarmegosztóval szemben: a kolozsvári táblabíróság csütörtöki ítéletében helyben hagyta az alapfokú ítéletet, és gyakorlatilag megtiltotta az Ubernek, hogy folytassa szolgáltatásait.

Ez ugyanakkor még nem jogerős ítélet, ugyanazon bíróságon harminc napon belül megfellebbezhető.

A bíróság ítélete szerint megtiltják a cégnek a szabad versenyt sértő tevékenység folytatását.

Az Uber már alapfokon, a kolozsvári kereskedelmi bíróságon megpróbálta elhitetni a bírákkal, hogy nem bérfuvarozó cég, ahogy azt a taxisok állítják, csupán egy olyan applikációt bocsát az ügyfelek – az utasok és az autósok – rendelkezésére, amely révén azok egymásra találhatnak. Vagyis tulajdonképpen e-kereskedelemmel foglalkoznak, nem utasszállítással.

A bírák azonban nem így gondolták, szerintük ugyanis az Uber elválaszthatatlan az utasszállítástól, így meg kell felelnie az erre vonatkozó követelményeknek.

A kolozsvári táblabíróság csütörtöki döntésében szintén a taxisoknak adott igazat, és arra kötelezte az Ubert, hogy azonnal vessen véget a korrekt versenyt sértő tevékenységével.

Vagyis: ne használja az applikációt Kolozsvár területén.

Az ítéletet az Ubernek egy nagy példányszámú lapban is közzé kell tennie.

Az Uber 2016 óta van jelen Kolozsváron, és akárcsak mindenhol a világon, ahol megjelentek, azonnal nekik mentek a taxisok. A bérfuvarozók baja az, hogy míg nekik taxisengedélyre van szükségük, szigorú feltételeknek kell megfelelniük, és az autójukat is csak személyfuvarozásra használhatják, addig az Uberrel gyakorlatilag bárki szállíthat utast, akinek autója van.

A taxisok mostani sikere ugyan jelentős, de még nem végleges: bár az őket képviselő ügyvédi iroda szerint jogerős az ítélet, harminc napon belül megfellebbezhető.

Úgyhogy ennek a pernek valószínűleg még messze a vége.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30945
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.