Sokánt!
Jean St'Ay
2019. április 25. csütörtök, 13:23
Ekkora marhaságok hallatán tuti, hogy egy nép, mit egy, kettő nyúl a szavazópecsét után!

Dübörög az európai választási kampány, és válogatott politikusaink elkezdtek versengeni az istenadta nép kegyeiért.
Nem képez kivételt a szabály alól a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) sem, amelynek elnöke az a bizonyos Gabriel Oprea (ex-belügyér és vádlott), tudják, aki ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádat emelt egy rendőr halálához vezető közúti baleset ügyében, aki lazán odahamisított egy fotóra egy kézfogást Barack Obama amerikai elnökkel, ja, és aki mellesleg fekete öves plagizátor.

Na, ez a jeles vezér és sleppje országos kampánykörútra indult. És persze, Erdélyben kezdték. Brassó után rögtön Kovásznára deszantolták magukat, ahol szépen bemutatkoztak és elmondták, mi a programjuk. Erről nem beszélünk most, mert kit érdekel. Az viszont talán érdekes apróság, hogy a párt első számú európai parlamenti jelöltje az az Ilie „Nasty” Năstase, aki legutóbb – szintén egy rendkívüli választási kampányperformansz keretében – azzal igazolta vérbeli gentleman mivoltát, hogy leöntötte az egyik ellenfél, Traian Băsescu kapitány választási kampányportréját kávéval.

Na de vissza a kovásznai kampányrendezvényhez. Ahol egy szemfüles újságíró megkérdezte pártelnök urat, mivel fogja rávenni a kovásznaiakat, hogy az UNPR jelöltjeire szavazzanak. (Nastyra!) Mire pártelnök úr ezt mondta:

„Az UNPR egy komoly párt (ki is mert volna ebben kételkedni, ilyen nevek és pedigrék láttán), amelynek himnuszát Kovászna és Hargita megyében másképp értik (értik?): Mi románok vagyunk! (Na, tuti, hogy erre Kovászna és Hargita megye teljes lakossága hanyatt-homlok fog rohanni az urnák elé.)

De tovább is van, mondjuk még:

„Hisszük azt, hogy együtt, itt (igyekszünk hűen fordítani elnök úr emeletes marhaságait és rettenetes szintaxisát), románok, nemzetiségtől függetlenül, magyarok és más nemzetiségek (itt két észrevételünk van: egyrészt, elnök úr szavai alapján úgy tűnik, a románok több nemzetiségből állnak, he he, másrészt ez a szlogen emlékeztet minket egy bizonyos Nicolae Ceaușescu nevű kommunista diktátor hasonló szavajárására), nekünk együtt kell építkeznünk Európáért (mi van?), ám ugyanakkor teljes komolysággal állítjuk (vagyis eddig viccelt, elnök úr?), hogy Románia Alkotmányát tiszteletben kell tartani (hallatszik, Európa? Vagy ez mégsem oda, hanem a székelyeknek szól?), mert az bármely állam alapköve, a mi esetünkben Romániáé (jó, itt már könnyezve röhögünk, a mi esetünkben).”

Ja, Nasty képviselőjelölt nem jelent meg a rendezvényen. Biztos a kávés performanszát piheni ki.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.