Fotó forrása: ALDE
Szemrebbenés nélkül
MTímea
2019. április 24. szerda, 16:35
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagy lendülettel vetette bele magát a PSD pénzügyeibe, miután felmerült a gyanú, hogy több jogtalanság is történt az állami támogatásokként bezsebelt tetemes összegek elköltésekor. Mircea Drăghici, a PSD kincstárnoka és Codrin Ștefănescu főtitkár, Liviu Dragnea PSD-elnök jóváhagyásával alaposan megcsapolhatták a pártkasszába befolyó, jelentősen megemelt állami támogatásokat.

A DNA az elmúlt napokban több fejleményről is beszámolt az ügyben, a legújabb ezek közül, hogy az ügyészek szerint az illegális pénzfelhasználásról Daniel Barbu, az Állandó Választási Hatóság (AEP) volt elnöke is tudott, sőt közbenjárt annak érdekében, hogy

leállítsa az állami támogatások elköltésének felülvizsgálatát a PSD esetében.

A DNA szerdán közölte, hogy vizsgálatot indított a politikus ellen a Drăghiciék büntetőügye kapcsán. A közlemény értelmében Barbu még az AEP elnökeként, 2017. május 27-e és 2019. február 27-e között nem követte nyomon, hogy a politikai pártok rendeltetésszerűen használják-e fel a számukra kiutalt állami támogatásokat, pedig törvény írja elő az éves ellenőrzéseket.

A még durvább az, hogy a DNA szerint egy ilyen ellenőrzést Daniel Barbu személyesen a PSD kincstárnoka kérésére állított le, aki 2019. január 22-én levélben kérte erre. A vádhatóság azt állítja, hogy, noha Barbunak tudomása volt a párttámogatások felhasználása körüli rendellenességekről,

nem hagyta jóvá egyik beosztottjának kérelmét a leállított ellenőrzések folytatására, inkább lemondott tisztségéről.

Barbut ma behívták a DNA-hoz, de távozáskor csak hebegett-habogott a sajtónak arról, amivel vádolják.

Már csak azért is érintheti kínosan az ügy, mert a történészként és szociológusként elismert Barbu szerepel az ALDE EP-jelöltjei között, egészen pontosan a második helyen.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.