Fotó forrása: Dino Parc Rasnov
Kalandra fel!
MTímea
2019. április 23. kedd, 20:42
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.

Megkétszerezte kiállítási területét a barcarozsnyói dinópark, ahol egy újabb látványos példányt is kiállítottak: a 45 méteres magasságával a világ legnagyobb ismert dinoszauruszának számító Seismosaurust. Az életnagyságú dinószobrot kedden, a hátszegvidéki őslényeket felsorakoztató új kiállítási térrel egyszerre avatták fel. A park új látványosságának felállításához bővítésre volt szükség, amit a látogatók számának folyamatos növekedése is indokolt.

A közelmúltban a park területén más beruházások is történtek, például a főépületben, egy kiállítás keretében a Románia mai területén egykoron élő flórát és faunát mutatják be. Nemrég egy mozitermet is kialakítottak, ahol 360 fokos vetítővásznon lehet rácsodálkozni a tematikus és interaktív mozgóképekre, míg egy másik teremben egyes őslények hangját rekonstruálták. De ezzel nincs vége az élményparki újdonságoknak: egy barlangban ősmaradványokat helyeztek el, egy hajón pedig interaktív élményekkel várják a látogatókat.

Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja 2015-ben nyitotta meg kapuit, a Törcsvári-szoros bejáratánál, a település fölött meredek sziklákon épült középkori vár szomszédságában. Jelenleg mintegy száz, tudományos adatok alapján készült, életnagyságú dinoszauruszt mutatnak be. A park nagyrészt szabadtéri, de többféle faházikó, kalandösvény, lézerlabirintus, vetítőterem is a látogatók rendelkezésére áll.

Jelenleg naponta 10 és 18 óra között látogatható, a belépti díj felnőtteknek 28, gyerekeknek 22 lejbe kerül, a 3 év alattiak számára ingyenes az élmény.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30909
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.