Fotó forrása: Dino Parc Rasnov
Kalandra fel!
Timi
2019. április 23. kedd, 20:42
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.

Megkétszerezte kiállítási területét a barcarozsnyói dinópark, ahol egy újabb látványos példányt is kiállítottak: a 45 méteres magasságával a világ legnagyobb ismert dinoszauruszának számító Seismosaurust. Az életnagyságú dinószobrot kedden, a hátszegvidéki őslényeket felsorakoztató új kiállítási térrel egyszerre avatták fel. A park új látványosságának felállításához bővítésre volt szükség, amit a látogatók számának folyamatos növekedése is indokolt.

A közelmúltban a park területén más beruházások is történtek, például a főépületben, egy kiállítás keretében a Románia mai területén egykoron élő flórát és faunát mutatják be. Nemrég egy mozitermet is kialakítottak, ahol 360 fokos vetítővásznon lehet rácsodálkozni a tematikus és interaktív mozgóképekre, míg egy másik teremben egyes őslények hangját rekonstruálták. De ezzel nincs vége az élményparki újdonságoknak: egy barlangban ősmaradványokat helyeztek el, egy hajón pedig interaktív élményekkel várják a látogatókat.

Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja 2015-ben nyitotta meg kapuit, a Törcsvári-szoros bejáratánál, a település fölött meredek sziklákon épült középkori vár szomszédságában. Jelenleg mintegy száz, tudományos adatok alapján készült, életnagyságú dinoszauruszt mutatnak be. A park nagyrészt szabadtéri, de többféle faházikó, kalandösvény, lézerlabirintus, vetítőterem is a látogatók rendelkezésére áll.

Jelenleg naponta 10 és 18 óra között látogatható, a belépti díj felnőtteknek 28, gyerekeknek 22 lejbe kerül, a 3 év alattiak számára ingyenes az élmény.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30909
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.