Illusztráció | Fotó forrása: carmagazine.co.uk
Luxusfeleségek
MTímea
2019. április 23. kedd, 17:38
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.

Fokozódik a helyzet a PSD kincstárnoka, Mircea Drăghici büntetőügye körül: alig egy nappal azután, hogy bejelentette, feljelenti az őt „vegzáló” korrupcióellenes ügyészeket, meg is érkezett a válaszlépés a DNA részéről. Az ügyészek kiterjesztették a nyomozást az ügyében, felmerült ugyanis a gyanú, hogy egy 324 ezer lejt érő Mercedest „vásárolt” a párttól a feleségének, több mint egy éven át halogatva a pénz kifizetését.

Először a Newsweek írta meg – még tavaly decemberben –, hogy a Drăghici-ék legalább 1,8 millió lejt nyúltak le a PSD számára államilag kiutalt támogatásból, és a párt három luxusautóját is személyes célokra használják. A kincstárnok persze mindent tagadott, sőt,

beperelte a lapot. 

A DNA ügyészei most megerősítették az újságírók értesülését, közleményükben azt írják, hogy Drăghici a párt kincstárnokaként kezelte a párt vagyonát, ezzel a helyzettel visszaélve íratott át egy luxusautót a felesége nevére úgy, hogy nem fizette ki az autó ellenértékét.

A vásárra 2017 júliusban került sor, a kifizetésre viszont csak egy évre rá, 2018 augusztusában.

Mircea Drăghici kincstárnok és Codrin Ștefănescu főtitkár hétfőn jelentették be, hogy feljelentetik az ügyészeket, akik vizsgálatot indítottak ellenük. Azon túlmenően, hogy önkényesnek, túlzónak és méltánytalannak nevezték a DNA vizsgálatát, azt nyilatkozták, a korrupcióellenes ügyészeknek nincs közük ahhoz, hogy a PSD mire költi el az állami támogatást,

a pénz elköltési módjáról csakis a párt vezetősége dönthet.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) gyanúja szerint nem rendeltetésszerűen költötték el az állami párttámogatások egy részét, emellett Drăghici-ot sikkasztással is vádolják. Drăghici bűnvádi eljárásában azt vizsgálják az ügyészek, hogy tavaly milyen körülmények között próbált hosszú távú bérleti szerződést kötni egy 500 ezer eurót érő ingatlanra. Ehhez adódott most hozzá a luxusautó használatának kérdése.

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.