Becsületbeli ügy
Timi
2019. április 23. kedd, 21:33
A Times New Roman szatirikus portál a bíróság szerint is elvetette a sulykot.

Pert vesztett az álhíreket közlő szatirikus portál, a Times New Roman a Dragnea kurváját letámadták a PSD-sek című, nagy port kavaró cikk kapcsán. A bukaresti fellebbviteli bíróság szerint a diszkriminációellenes tanács méltán marasztalta el a lapot és szabott ki büntetéseket. A tanács korábban a portál kiadóját és a cikk szerzőjét 5-5 ezer lejre, a főszerkesztőt és a kiadóigazgatót 3-3 ezer lejre büntette arra hivatkozva, hogy a cikk ellenséges, lealjasító, megalázó hangulatot keltett a PSD női tagjaival szemben, ugyanakkor sérti a nők méltósághoz való jogát. A Times New Roman-nak még lehetősége van fellebbezni.

Egy másik per is folyamatban van, amit a PSD négy vezető női politikusa – Viorica Dăncilă kormányfő, Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere, Carmen Dan belügyminiszter, Lia Olguţa Vasilescu korábbi munkaügyi miniszter –, valamint Liviu Dragnea pártelnök élettársa, Irina Tănase kezdeményezett 500 ezer euró erkölcsi kártérítést követelve. Annak a pernek az elvesztése egy kicsit jobban fájhat majd a jó humorú, de erős túlzásokra hajlamos szatíraíróknak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30911
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.