Képünk illusztráció.
kioktatás
papmeli
2019. április 19. péntek, 11:29
Vétett az iskola szabályzata ellen.

Ha ez nem Romániában történne, lehet, hogy el sem hinnénk: bűnösnek ítélte az iskola vezetősége azt a tanárnőt, akit egy hónapja szúrt le egy volt diákja. A Ploieşti-i Spiru Haret középiskola matektanárára a tanintézetben, szünetben, részegen támadt rá egykori tanítványa.

Mert Andreea Alexe nem ott volt, ahol a szabályzat szerint lennie kellett volna – sejteti a tanintézet vezetősége. Ez ugyanis kivizsgálta az esetet és mit ad Isten, bűnösnek találta az áldozatot. Abban, hogy szolgálatos tanárként szünetben nem az iskola kapujában állt a portással – ahogy azt a szabályzat előírja –, hanem a tanáriban volt, onnan hívatta ki a támadó.

Az iskola vezetőségének ítélete felhábordást keltett a pedagógustársadalomban.

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) közleményben kérte az oktatási minisztériumot, hogy vizsgálja ki az ügyet és tegyen valós lépéseket az egyre növekvő iskolai agresszió megfékezésére. Elfogadhatatlan, hogy az iskola vezetősége az áldozatot hibáztatja a történtekért, jelentik ki az érdekvédelmisek.

„Hogyan változtatott volna a történteken, ha a tanárnő a bejáratnál van? A támadó nem vitte volna véghez a tervét?” – teszik fel a kérdést. A FSLI szerint

az iskola pedagógusainak ítélete nemcsak az empátia teljes hiányát bizonyítja, hanem azt is, hogy elbagatelizálják a problémát.

Azt, hogy Romániában az is megtörténhet, hogy leszúrják a tanárt a munkahelyén. A romániai tanintézetek a hiányos törvények miatt az agresszió színhelyei lettek, állítják a szakszervezetisek, és az illetékesek ahelyett, hogy fellépnének ez ellen, egy szabályzat paragrafusaiba kapaszkodnak.

A Ploieşti-i esetről ITT írtunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30871
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.
Petru Daea ismét felhergelte az Európai Bizottságot.
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
Most épp nem a magyar feliratokkal van baj. Hanem mindennel.
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.