Képünk illusztráció.
kioktatás
papmeli
2019. április 19. péntek, 11:29
Vétett az iskola szabályzata ellen.

Ha ez nem Romániában történne, lehet, hogy el sem hinnénk: bűnösnek ítélte az iskola vezetősége azt a tanárnőt, akit egy hónapja szúrt le egy volt diákja. A Ploieşti-i Spiru Haret középiskola matektanárára a tanintézetben, szünetben, részegen támadt rá egykori tanítványa.

Mert Andreea Alexe nem ott volt, ahol a szabályzat szerint lennie kellett volna – sejteti a tanintézet vezetősége. Ez ugyanis kivizsgálta az esetet és mit ad Isten, bűnösnek találta az áldozatot. Abban, hogy szolgálatos tanárként szünetben nem az iskola kapujában állt a portással – ahogy azt a szabályzat előírja –, hanem a tanáriban volt, onnan hívatta ki a támadó.

Az iskola vezetőségének ítélete felhábordást keltett a pedagógustársadalomban.

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) közleményben kérte az oktatási minisztériumot, hogy vizsgálja ki az ügyet és tegyen valós lépéseket az egyre növekvő iskolai agresszió megfékezésére. Elfogadhatatlan, hogy az iskola vezetősége az áldozatot hibáztatja a történtekért, jelentik ki az érdekvédelmisek.

„Hogyan változtatott volna a történteken, ha a tanárnő a bejáratnál van? A támadó nem vitte volna véghez a tervét?” – teszik fel a kérdést. A FSLI szerint

az iskola pedagógusainak ítélete nemcsak az empátia teljes hiányát bizonyítja, hanem azt is, hogy elbagatelizálják a problémát.

Azt, hogy Romániában az is megtörténhet, hogy leszúrják a tanárt a munkahelyén. A romániai tanintézetek a hiányos törvények miatt az agresszió színhelyei lettek, állítják a szakszervezetisek, és az illetékesek ahelyett, hogy fellépnének ez ellen, egy szabályzat paragrafusaiba kapaszkodnak.

A Ploieşti-i esetről ITT írtunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30871
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.