Fotó: Facebook |Kalanyos Cristian
Várvédelem
papmeli
2019. április 16. kedd, 09:11
Van, aki megteszi. Csupa műemlékvédelemből.

Rendszeresen megtisztítja a gyulafehérvári várat a királydekkektől egy helyi lakos. Ezzel az érdekes módszerrel szeretné ugyanis civilizációra nevelni az ide látogató turistákat. Az idegenvezetőként dolgozó Kalanyos Cristian nem csak rendszeresen összegyűjti utánuk a cigicsikkeket, hanem meg is számolja (!), majd közzéteszi Facebook-oldalán.

Az önkéntes csikkgyűjtő akciónak ugyan egyelőre nincs nagy foganatja a látogatók körében, de a hatóságok már felfigyeltek rá. Hatására a helyi rendőrök egyre gyakrabban felbukkannak Erdély legnagyobb középkori erődítményében, ami a turisták viselkedésére is jótékony hatással van.

Hisz a jó példa ragadósságában, magyarázta furcsa hobbiját Kalanyos Cristian, és úgy tűnik, igaza van. Ugyanis, ha a valóságban nem is, virtuálisan egyre többen követik példáját és osztják meg a csikkes posztokat. Szóval, a Facebookon már elkezdődött a nagytakarítás.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30812
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.