Csempészlények
béel
2019. április 15. hétfő, 13:09
Spanyolországból indultak, Olaszország volt az úti cél.
Nem jött össze az ígéretes üzlet annak a négy román állampolgárnak, aki Spanyolországból csempészett jókora mennyiségű kábítószert Olaszországba: a napokban az olasz hatóságok lekapcsolták őket.
 
A négy román kamionnal csempészett mintegy 500 kilogrammnyi hasist és marihuánát az olaszországi Novarába. És nem kispályáztak: a kábítószerek összértéke kétmillió euró. A drogot műanyag zacskókba és rafiazsákokba csomagolták, úgy helyezték el a kamion rakterében.
 
Az úton Olaszország felé a csoport egyik tagjai személyautóval hajtott a kamion előtt – de így sem tudta elejét venni annak, hogy Novarában lecsapjanak rájuk a rendőrök. Azok ugyanis már napok óta megfigyelés alatt tartották az általuk bérelt garázst.
 
A rendőrség őrizetbe vett három olasz állampolgárt – két férfit és egy nőt – is, akiknek a lakásában hamis pénzt találtak.
 
A román csempészeket éppen az olaszokon keresztül kapcsolták le, ők álltak kapcsolatban velük.
 
A románokat és a két olasz férfit Novarában, a nőt Verceliben helyezték előzetes letartóztatásba. 
comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.