Justitia malmai
Timi
2019. április 15. hétfő, 18:19
A csendőrök alig bírták féken tartani az indulatokat a PSD-elnök mai tárgyalásának ideje alatt, a legfelsőbb bíróság épülete előtt.

Tovább húzódik a Liviu Dragnea PSD-elnök fiktív alkalmazásokkal kapcsolatos pere a legfelsőbb bíróságon, miután az öttagú bírói tanács ma úgy döntött, május 20-ra halasztja a tárgyalást. Az érdemi előrelépést az ügyben már nagyon sokan türelmetlenül várják, ez a tárgyalást megelőző, szinte verekedésig fajuló tüntetés és ellentüntetés hangulatából is egyértelműen kiderült.

Már reggel tíz körül gyülekeztek az emberek a legfelsőbb bíróság épülete előtt, arra számítva, hogy ítélet születhet a perben. Egyik oldalon a PSD vuvuzelákkal felszerelt szimpatizánsai, másik oldalon a Dragneát legszívesebben rácsok mögé száműző tüntetők sorakoztak fel, a csendőrök kordonokkal próbálták távol tartani egymástól a két csoportot. A mindvégig feszült hangulat a vádlott érkezésekor és távozásakor érte el a csúcspontját, a politikus alig bírta átverekedni magát a tömegen, a csendőröket is meghaladta a rendfenntartás feladata. Több személyt előállítottak,

három tüntetőt a közrend megzavarása és csendháborítás miatt 200 lejes bírsággal sújtottak.

Időközben a tárgyalás sem telt eseménytelenül, Dragnea több újságíróval és a terembe beszivárgó tüntetővel is szóváltásba keveredett. Mivel a védelem kérte az egyik bíró, Daniela Enceanu cseréjét, a tárgyalás fél órára megszakadt, a keresetet végül visszautasították.

Mint ismeretes, Dragnea második korrupciós perében az a legfőbb kérdés, hogy Teleorman megyei tanácselnökeként közbenjárt-e annak érdekében, hogy a PSD két alkalmazottjának fizetését 2006 és 2013 között a gyermekvédelmi igazgatóságon keresztül intézzék. Dragnea ismét ártatlannak vallotta magát, azzal védekezett, hogy nem volt tudomása arról, hogy a gyermekvédelmi igazgatóság két érintett alkalmazottja nem járt be dolgozni a munkahelyére.

Azt vallotta, hogy nem volt köze a gyermekvédelmi igazgatóság személyzeti költségeihez,

nem volt se kötelessége, se lehetősége, se hatásköre az érintett igazgatóságok alkalmazottainak szankcionálására.

A védelem kérte a tárgyalás és az ítélethozatal elhalasztását, mivel az alkotmánybíróság hamarosan dönteni fog a PSD-elnök ügye – és további 170 korrupciós ügy – eljárási szabályosságáról, ez pedig meghatározhatja az egész tárgyalás kimenetelét. A legfelsőbb bíróság május 20-ra tűzte ki az újabb tárgyalást és az ítélethozatalt. A délután 3 órakor bejelentett halasztást az időközben 600 főre tehető utcai tömeg ingerülten fogadta.  

Mint ismeretes, a PSD első emberét első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és mivel 2016-ban egyszer már két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy másik ügyben, ez a per döntheti el, hogy végül sikerül-e bebörtönözni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30805
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.