Fuk! De...
Jean St'Ay
2019. április 15. hétfő, 12:32
Úgy látszik, az illetékesek nem csak a magyar hivatalosságok nevét írogatják el. Oké, a vietnámi kormányfő neve azért bonyolultabb.

Az van, hogy Viorica Dancila, izé, bocs, Dăncilă román miniszterelnök asszony hétfőn délelőtt fogadta a hivatalos romániai látogatásra érkező vietnámi kormányfőt a bukaresti Győzelem-palotában.

Az úriember meg is érkezett, a miniszter asszony fogadta is, zajlik a ceremónia, amelyet kétoldalú tárgyalások és közös sajtótájékoztató követ.

És ahogy az ilyenkor illik, a román kormány sajtóosztálya szépen közölte a tényt a világgal. Igen ám, de kicsit elírták a miniszterelnök úr nevét a honlapon. A vietnámi kormányfőt ugyanis így hívják: Nguyễn Xuân Phúc. Ehhez képest a derék kormánysajtósok ezt írták: Nguyen Xuan Phucde.

Jó, azt mi, magyarok is számtalanszor tapasztaltuk, hogy a román média gyakorlatilag magasról tojik az ékezetek használatára. De hogy az a „de” hogy került a miniszterelnöki név végére, rejtély.

Persze, az illetékesnek azóta valószínűleg meghúzták a fülét, mire kijavította a hibát. De ugye, az internet nem felejt. Sem a szemfüles (nem kormány-)sajtósok.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30801
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.