Fotó: specialforcesnews.com
Felveszik a harcot
papmeli
2019. április 15. hétfő, 11:57
A Kolozs Megyei Tanácsnál nem lacafacáznak, ha a közbiztonságról van szó.

Felveszi a harcot a terrorizmus ellen a Kolozs megyei önkormányzat. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel – csekély 32 ezer euróért. Az Alin Tișe tanácselnök vezette intézmény közbeszerzést írt ki az őrzővédő szolgálat ellátására.

A cég feladata lenne 24 órából 24-et vigyázni az épületre az idei év hátralevő részében, május 1. és december 31. között áfa nélkül 102 900 lejért. Persze, meg is kellene dolgozni a pénzért, az őr ugyanis nem csak a tolvajok, rablók és egyéb betolakodókkal venné fel a harcot, hanem a terroristákkal is.

A feladatkiíró füzetben legalábbis fekete-fehéren ez áll: „támasz biztosítása természeti katasztrófák és terrortámadások esetén”, amihez a hirdetés szerint 15 perc állna a rendelkezésére. És megfelelő felszerelés: egyenruhát, gumibotot, gázsprayt, mobiltelefont, elemlámpát, sőt, egy sípot is kap.

A közbeszerzési kiírás már csak amiatt is nevetséges, mivel a Kolozs megyei önkormányzatnak saját őrző-védő egysége van: a Societatea Pază și Protecție SRL névre hallgató entitás alkalmazottjai vigyáznak a megyei tanács épületeire, többek között a felújítás alatt álló válaszúti Bánffy-kastélyra vagy az Agro Transilvania nagybani piacra. Csakhogy az őrző-védő intézmény a csőd szélén áll, 1 489 637 lejjel tartozik az adóhatóságnak.

Az elbocsátások után jelenleg hat alkalmazottja van, ennek ellenére a kiadásai jelentősek: tavaly 1000 lej bruttó profitot és 3 millió lejes kiadást termelt. Ebből is látszik, a Kolozs Megyei Tanácsnál nem aprózzák el, ha a köz biztonságáról van szó.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.