Fotó: specialforcesnews.com
Felveszik a harcot
papmeli
2019. április 15. hétfő, 11:57
A Kolozs Megyei Tanácsnál nem lacafacáznak, ha a közbiztonságról van szó.

Felveszi a harcot a terrorizmus ellen a Kolozs megyei önkormányzat. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel – csekély 32 ezer euróért. Az Alin Tișe tanácselnök vezette intézmény közbeszerzést írt ki az őrzővédő szolgálat ellátására.

A cég feladata lenne 24 órából 24-et vigyázni az épületre az idei év hátralevő részében, május 1. és december 31. között áfa nélkül 102 900 lejért. Persze, meg is kellene dolgozni a pénzért, az őr ugyanis nem csak a tolvajok, rablók és egyéb betolakodókkal venné fel a harcot, hanem a terroristákkal is.

A feladatkiíró füzetben legalábbis fekete-fehéren ez áll: „támasz biztosítása természeti katasztrófák és terrortámadások esetén”, amihez a hirdetés szerint 15 perc állna a rendelkezésére. És megfelelő felszerelés: egyenruhát, gumibotot, gázsprayt, mobiltelefont, elemlámpát, sőt, egy sípot is kap.

A közbeszerzési kiírás már csak amiatt is nevetséges, mivel a Kolozs megyei önkormányzatnak saját őrző-védő egysége van: a Societatea Pază și Protecție SRL névre hallgató entitás alkalmazottjai vigyáznak a megyei tanács épületeire, többek között a felújítás alatt álló válaszúti Bánffy-kastélyra vagy az Agro Transilvania nagybani piacra. Csakhogy az őrző-védő intézmény a csőd szélén áll, 1 489 637 lejjel tartozik az adóhatóságnak.

Az elbocsátások után jelenleg hat alkalmazottja van, ennek ellenére a kiadásai jelentősek: tavaly 1000 lej bruttó profitot és 3 millió lejes kiadást termelt. Ebből is látszik, a Kolozs Megyei Tanácsnál nem aprózzák el, ha a köz biztonságáról van szó.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30800
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.