Fotó: specialforcesnews.com
Felveszik a harcot
papmeli
2019. április 15. hétfő, 11:57
A Kolozs Megyei Tanácsnál nem lacafacáznak, ha a közbiztonságról van szó.

Felveszi a harcot a terrorizmus ellen a Kolozs megyei önkormányzat. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel – csekély 32 ezer euróért. Az Alin Tișe tanácselnök vezette intézmény közbeszerzést írt ki az őrzővédő szolgálat ellátására.

A cég feladata lenne 24 órából 24-et vigyázni az épületre az idei év hátralevő részében, május 1. és december 31. között áfa nélkül 102 900 lejért. Persze, meg is kellene dolgozni a pénzért, az őr ugyanis nem csak a tolvajok, rablók és egyéb betolakodókkal venné fel a harcot, hanem a terroristákkal is.

A feladatkiíró füzetben legalábbis fekete-fehéren ez áll: „támasz biztosítása természeti katasztrófák és terrortámadások esetén”, amihez a hirdetés szerint 15 perc állna a rendelkezésére. És megfelelő felszerelés: egyenruhát, gumibotot, gázsprayt, mobiltelefont, elemlámpát, sőt, egy sípot is kap.

A közbeszerzési kiírás már csak amiatt is nevetséges, mivel a Kolozs megyei önkormányzatnak saját őrző-védő egysége van: a Societatea Pază și Protecție SRL névre hallgató entitás alkalmazottjai vigyáznak a megyei tanács épületeire, többek között a felújítás alatt álló válaszúti Bánffy-kastélyra vagy az Agro Transilvania nagybani piacra. Csakhogy az őrző-védő intézmény a csőd szélén áll, 1 489 637 lejjel tartozik az adóhatóságnak.

Az elbocsátások után jelenleg hat alkalmazottja van, ennek ellenére a kiadásai jelentősek: tavaly 1000 lej bruttó profitot és 3 millió lejes kiadást termelt. Ebből is látszik, a Kolozs Megyei Tanácsnál nem aprózzák el, ha a köz biztonságáról van szó.

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.