Idegen tollak
MTímea
2019. április 13. szombat, 16:58
A PSD kampánygurui mintha egy párhuzamos valóságban élnének.

Kezdi a PSD is megérteni, hogy egy politikai kampány sikeréhez nem elég végigjárni a párt polgármestereinek falvait, muszáj az online kommunikációval is megbarátkozni, a választópolgárokat ugyanis egyszerűbb manapság virtuálisan elérni, mint az utcákon. A párt kampánygurui intenzívebb reklámhadjáratot indítottak a közösségi oldalakon, és egy saját mobilalkalmazással is nyomulnak, miután nemrég a Facebook törölte a trollhadseregüket és az áloldalaikat.

A gond azzal van, hogy a saját megvalósításaikat reprezentáló fotók helyett az interneten megvásárolható úgynevezett stockfotókat használtak a vizuális kampányhoz, ami egészen vicces párosításokat eredményezett. Így például a marosvásárhelyi vasútállomás „európai standardok szerinti modernizációját” a kijevi állomással illusztrálják, az orvosi bérek emelését pedig elégedettnek tűnő dél-afrikai orvosokkal. Bár a mezőgazdasági öntöző berendezések számát állítólag megduplázták, egyet sem sikerült lencsevégre kapni, ehelyett egy kanadai fotóval dicsekednek. Mindegyik fotó elérhető a Shuttershockon, az eredeti szerzők nevével.

Codrin Ştefănescu, a PSD főtitkára a Digi 24 megkeresésére azt mondta, hogy minden egyes romániai településen legalább három beruházás van folyamatban, de a sajtó csak a „szarsággal” foglalkozik. Állítása szerint több mint 37 ezer fotóval rendelkeznek, lehet, hogy tévedésből vagy abszurd véletlen folytán egy-egy nem oda való fotó is bekeveredett a többi közé. 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.