Akció, nem film: egy román elrabolt két spanyolt, nekiugrott a csendőröknek is

Az autós üldözéssel tarkított történet Madrid közelében indult és Toledo mellett ért véget.
Hirdetés

Képzeljük el a következőt: van egy spanyol csendőr, aki egy hétfő este társaival együtt kimegy, hogy a munkáját végezze: rutinellenőrzést tartanak egy Toledo közelében húzódó közúton. Eddig semmi különös. Aztán éjfél után egy személygépkocsi érkezik az országúti szűrőhöz, a sofőr váratlanul kikapcsolja a fényeket és nekihajt a blokádnak. A csendőröknek sikerül félreugraniuk. Az ismeretlen gépkocsi nem tud tovább robogni az úton, így aztán kivág a mezőre, és ott döcög tovább, míg elakad. A sofőr kiugrik az autóból és elrohan, elrejtőzik egy közeli benzinkútnál, ahol aztán a hatóság lefüleli.

Az autóban, a vezető melletti ülésen egy jól megkötözött nő ül. Aki elmondja, hogy a csomagtartóban egy férfi is hever. És tényleg. Kiderül, hogy a sofőr fegyverrel megfenyegette, megütötte, megkötözte és elrabolta őket. Hogy miért, rejtély.

Na, és akkor most azt is képzeljük el, hogy ez nem mese. Pont ez történt hétfőn késő este. Minden helyszín és szereplő valós. A páros a Madrid melletti Getaféban él, ott támadt rájuk a tettes: egy 21 éves román fiatalember, szintén helybeli.

A csendőrség letartóztatta a gyanúsítottat, a vizsgálat folyik. Az már biztos, hogy a román fiatalember emberrablással, rablással, hatósággal szembeni erőszakkal vádolható.

Hirdetés