A román politikusok már fegyverrel vadásznak egymásra

Jó, nem igaziakkal. És csak a Facebook vadonában.
Hirdetés

Közeleg az európai parlamenti választás, de ha nem is közeledne: a román politikai élet mostanában megvadult, mint Ferdinánd, a bika, amikor ráült a méhecskére. A mioritikus csúcspolitikusok úgy dobálják egymásra a sarat a nemzeti szájkarate-bajnokságon, hogy öröm (vagy gyász) őket nézni.

És ha a vezérek elengedik a gyeplőt, csoda, hogy az alattvalók sem fogják vissza magukat?

Tessék: itt van ez a derék liberális tanácsos, bizonyos Gheorghe Mitroi, aki a Dâmbovița megyei Finta községben lakik és fejti ki áldásos tevékenységét. Mitroi úr egyébként nyugdíjas, a védelmi minisztérium alkalmazottjaként dőlt hátra, és a 2017-es adóbevallása szerint 27 000 kemény lej nyugdíja van. Szép!

Nos, ez a Mitroi úr egy szép áprilisi napon (nem elsején!) úgy ébredt, hogy ő bizony odapörköl a gazember szocialistáknak. Kapta hát magát, elővett pár katonai fegyvert, s pózolt egy jóízűt a kamera előtt. Az egyik kép mellé odaírta, hogy: Séta közben. A másik mellé viszont az a szöveg került, hogy Vadászat pészédésekre. Értsd, szocdemekre (PSD).

Az internet népe érthető módon kiakadt ezen, mire a jó Mitroi úr levette a képet, csak a sétálós maradt a Facebook-oldalán. Ja, a fegyverek minden valószínűség szerint replikák, nem valódiak, bármekkora is Mitroi úr nyugdíja.

Hirdetés

Azért fura szerzet az ember, pláne ha politikussá válik, s pláne, ha a főnökei gerjesztik a bunkóságot.

 

Hirdetés