Még egy mázsa kokainnal kábítja Romániát a Fekete-tenger

A rendőrség már a part menti lakosokat figyelmezteti, hogy vigyázzanak a kábítószerrel.
Hirdetés

Több tucat kokaincsomagot mostak partra ismét a Fekete-tenger hullámai Năvodari-tól Mangaliáig, közölte a rendőrség. Az újabb hullám kábítószerre a partokon sétáló emberek bukkantak, és értesítették a rendőrséget. Hivatalosan még nem összesítették a fogást, de igazságszolgáltatási forrásokból a Mediafax úgy tudja, több mint száz kiló kokainról van szó.

A rendőrség azt gyanítja, ez is annak a szállítmánynak a része, amelyre március végén bukkantak a román tengerpart Duna-delta Sulina-ágához közeli részén egy felfordult csónak alatt. Annak az 1040 kiló, magas tisztaságú kokainnak mintegy 300 millió euró a piaci értéke. Az első fogás után egy héttel 200 kiló kokaint mosott partra a tenger, a rendőrség gyanúja szerint ugyanabból a dél-amerikai szállítmányból.

Mivel úgy tűnik, a tenger nem tud leállni azzal, hogy újabb kábítószeres csomagokat ajándékozzon Romániának és a román rendőrségnek, a konstancai hatóságok arra figyelmeztetik a part menti lakosokat, hogy ne nyissák ki a parton talált csomagokat, mert életveszélyes az a több mint 90 százalékos tisztaságú kokain, amit tartalmazhatnak. Értesítsék inkább a rendőrséget, ha ilyet találnak.

Egyúttal arra is figyelmeztetnek, hogy a tengeparton átfogó akció zajlik a rendőrség, határrendészet és csendőrség közreműködésével és a terrorizmus- és szervezett bűnözés elleni ügyészség irányításával. A partot 300 rendőr és csendőr fésüli át 60 autóval, 14 hajóval és két helikopterrel. Valószínűleg a lakosoknál és turistáknál hamarabb szeretnék megtalálni az országba behullámzó kokaint.

 

Hirdetés