Sétatéri swing
gycsaba
2019. április 2. kedd, 16:50
Idén július 4–7. között zajlik az egyik legnépszerűbb kolozsvári rendezvény. Izmos program lesz, az tény.

Az elmúlt évben legalább 70 ezren keresték fel a kolozsvári Sétatéren és a város több pontján zajló Jazz in the Park fesztivál helyszíneit, s ahogy a 7. kiadás programját nézzük, az egyik legkedveltebb kincses városi rendezvény idén is népszerű lesz.

A július 4–7. között zajló fesztivál húzóneve kétségkívül Marcus Miller lesz, aki amellett, hogy a világ basszusgitárosainak a csapatkapitánya, az egyik legnagyobb hatású kortárs zenésznek számít. Elképesztő karrierje során már két Grammy-díjat és egy Edison-életműdíjat is bezsebelt, UNESCO-békeművészként járja a világot, de ha csak annyit tudnánk róla, hogy  huszonévesen már Miles Davis zenekarában játszott, talán az is elég lenne.

A legendás Miles Davis több albumának zeneszerzői, hangszerelői, produceri feladatát is magára vállalta, például a Tutu című lemezét, amely jazztörténeti jelentőségűnek számít.

Egy másik izgalmasnak ígérkező koncert az amerikai Judith Hill fellépése lesz, aki vokalistaként már Elton John, Robbie Williams vagy Rod Stewart lemezein is közreműködött, és Michael Jackson zenekarával együtt készült arra a bizonyos This Is It turnéra, amiből a szupersztár halála miatt végül semmi nem lett. Judith Hill első önálló lemezének egyébként egy másik félisten, Prince volt a producere. Szép kis CV ez, kíváncsian várjuk a fantasztikus hangú énekesnő kolozsvári bemutatkozását.

A tavalyi lenyűgöző Forq-koncert után idén is érkezik egy olyan kivételes tudású session-zenészekből álló társulat, melytől minden bizonnyal hátast dobunk: a Ghost-Note nevű csapat tagjai már olyan előadók produkcióiban vettek részt, mint Prince, Herbie Hancock, Toto vagy a Snarky Puppy.

A rendezvény hivatalos plakátja, további fellépőkkel: 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30629
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.