Sétatéri swing
gycsaba
2019. április 2. kedd, 16:50
Idén július 4–7. között zajlik az egyik legnépszerűbb kolozsvári rendezvény. Izmos program lesz, az tény.

Az elmúlt évben legalább 70 ezren keresték fel a kolozsvári Sétatéren és a város több pontján zajló Jazz in the Park fesztivál helyszíneit, s ahogy a 7. kiadás programját nézzük, az egyik legkedveltebb kincses városi rendezvény idén is népszerű lesz.

A július 4–7. között zajló fesztivál húzóneve kétségkívül Marcus Miller lesz, aki amellett, hogy a világ basszusgitárosainak a csapatkapitánya, az egyik legnagyobb hatású kortárs zenésznek számít. Elképesztő karrierje során már két Grammy-díjat és egy Edison-életműdíjat is bezsebelt, UNESCO-békeművészként járja a világot, de ha csak annyit tudnánk róla, hogy  huszonévesen már Miles Davis zenekarában játszott, talán az is elég lenne.

A legendás Miles Davis több albumának zeneszerzői, hangszerelői, produceri feladatát is magára vállalta, például a Tutu című lemezét, amely jazztörténeti jelentőségűnek számít.

Egy másik izgalmasnak ígérkező koncert az amerikai Judith Hill fellépése lesz, aki vokalistaként már Elton John, Robbie Williams vagy Rod Stewart lemezein is közreműködött, és Michael Jackson zenekarával együtt készült arra a bizonyos This Is It turnéra, amiből a szupersztár halála miatt végül semmi nem lett. Judith Hill első önálló lemezének egyébként egy másik félisten, Prince volt a producere. Szép kis CV ez, kíváncsian várjuk a fantasztikus hangú énekesnő kolozsvári bemutatkozását.

A tavalyi lenyűgöző Forq-koncert után idén is érkezik egy olyan kivételes tudású session-zenészekből álló társulat, melytől minden bizonnyal hátast dobunk: a Ghost-Note nevű csapat tagjai már olyan előadók produkcióiban vettek részt, mint Prince, Herbie Hancock, Toto vagy a Snarky Puppy.

A rendezvény hivatalos plakátja, további fellépőkkel: 

 

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.