Horrorbaleset történt a Temesvár–Lugos autópályán (VIDEÓval)

Teherautó rohant egy gumidefekt miatt veszteglő kisbuszba.
Hirdetés

A szerencsétlenség hétfő este történt, az A1-es autópályán, Temesvár és Lugos között, Temesremete közelében.

A rekonstrukció nyomán a következő szomorú történet körvonalazódik: Egy férfi és egy nő Lugos fele tartott egy kisbuszban. Egy adott ponton a jármű gumidefektet kapott, a sofőr pedig lehúzott a leállósávra, majd nekiállt kicserélni a gumit. Arról egyelőre nincs hír, hogy a vonatkozó közlekedési szabályok szerint járt-e el a férfi (vészvillogó és a figyelmeztető háromszög használata), vagy sem.

A kerékcsere közben történt, hogy egy hátulról érkező teherautó belerohant a veszteglő kisbuszba, szétzúzta, majd felborult. Az eddigi információk szerint a teherautót vezető lengyel sofőr nem vette észre a kisbuszt. A becsapódás következtében az abroncsot cserélő sofőr 50 méternyit repült. Az ütközés annyira erős volt, hogy az áldozat feje levált a teljesen szétroncsolódott testről.

A tűzoltóság, a rohammentők és a rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre, elvégezték a mentést – a kisbusz utasát kórházba szállítottak –, a rendőrségi vizsgálat pedig jelen pillanatban is folyik, a szerencsétlenség pontos rekonstrukciója és a felelősség megállapítása végett.

 

Hirdetés