önállóság
gycsaba
2019. március 25. hétfő, 20:06
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.

Láttak már olyan RMDSZ-es jelöltlistát, ahol Kelemen Hunor elnök a sereghajtó? Nos, a szerdán iktatandó szövetségi lista épp ilyen lett. Romániának 33 hely jár az Európai Parlamentben, ezért volt szükség 33 fősre feltölteni a listát, ezt még tíz „tartalékjátékossal” is megtoldották.

Ennek a pótlistának az utolsó helyét foglalja el a szövetség elnöke. Amint az várható volt, az RMDSZ által összeállított névsorra végül egyetlen MPP-s politikus sem került fel, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) koalíciós listára vonatkozó javaslatát pedig figyelmen kívül hagyták.

A befutó pozíciókat, mint ismeretes, Winkler Gyula és Vincze Loránt foglalja el, a teljes lista itt tekinthető meg.

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.