Sokánt!
Jean St'Ay
2019. március 23. szombat, 11:23
És akkor csodálkozunk, hogy például a népi építészet helyett a korrupció a román kultúra egyik sajátossága?

Az van, hogy egyéb mioritikus kormányzati szervekhez hasonlóan a művelődési minisztériumnak emberekre van szüksége. Igen, jól olvasták: emberekre. Nem szakemberekre. Más magyarázat ugyanis nincs arra, hogy a jóistenbe kerülhetett oda egy bizonyos Mihai Alexandru Gherghe (a nevet nyugodtan el lehet felejteni) – PSD-s, naná –, aki korábban Târgu Jiu kies városának tanácsosaként működött, illetve víz- és csatornázási ügyeket igazgatott a Közösségközi Fejlesztési Egyesületnél (ADIA).

Ismételjük: egy vizes-csatornás szaki államtitkár lett a művelődési minisztériumban.

Az ordító ellentmondás másoknak is feltűnt, ezért rákérdeztek Gherghe úrra, hogy vajon ért-e a kultúrához, ha már odakerült odatették. A csatornás úr lazán kifejtette, hogy naná, a dolog egyszerű, csak a kormány programját kell valóra váltani, mi az neki.

Amúgy meg – tessék figyelni, most jön a meredek! – vegye tudomásul a világ, hogy az ő nagybátyja híres régész, továbbá egyetemi tanár, tehát megvan a pedigréje. Ám hogy mi az illető nagybácsi neve, azt nem volt hajlandó elárulni a frissensült művelődési államtitkár, mert, úgymond, nem akarja belekeverni ebbe az ügybe. (Milyen ügybe, az istenit?)

Na kérem, lehet röhögni. Vagy sírni, ahogy tetszik.

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.