Ott sem volt az államtitkár, de gondolta, jó ötlet rátrükközni magát a fotóra

Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Hirdetés

Azt nem tudjuk, hogy milyen indíttatásból, de az európai alapok minisztériumának egyik államtitkára, Mihaela Toader ráphotosoppolta magát egy olyan esemény fotójára, melyen részt sem vett. Nem lenne ezzel gond, más is játszadozik unalmában a Photoshoppal – milyen szuper mémek születnek egy-egy jó ötletből –, a probléma azzal van, amikor a manipulált képet valóságosnak próbálják beállítani, ráadásul egy állami intézmény munkatársai. Csakhogy az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez, főleg, ha annyira gyengére sikerült a képmanipuláció, hogy majd` kiveri az ember szemét.


A manipulált fotó, amelyiket a Facebookon közzétettek, majd letöröltek. Hol a hiba?

A szóban forgó találkozón az egyik operatív program ( technikai asszisztencia, jelentsen bármit is ez) gyakorlatba ültetéséről volt szó, részt vettek rajta a program felelősei, a minisztérium képviselői és partnerei, valamint az Európai Bizottság delegációja is. A tárca Facebook-oldalán több fotót is közzétettek az eseményről, de csak az egyiken van rajta Mihaela Toader, akinek már eleve az oda nem illő arckifejezése is elárulja, hogy a fotón egy másik eseményen kapták lencsevégre. Árulkodó jel az is, hogy az előtte található mikrofon nem ugyanolyan, mint a teremben ülőké, illetve az egész beágyazása a képnek „elmaszatolt” – szúrta ki a playtech.ro. A bejegyzést persze azóta törölték, de jól jön ilyenkor a képernyőmentés

Az eset azt juttatja eszünkbe, amikor Gabriel Oprea, a csúnyán elbukott belügyminiszter Barack Obamával, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökével „fotózkodott”. Na, az se volt semmi.

Hirdetés