Máris meghalt az autótörténetet mondó applikáció

Az óriási kereslet nyírta ki. Várják a feltámadását.
Hirdetés

Rögtön indulásának napján, csütörtökön már csütörtököt is mondott a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) ingyenes szolgáltatása, amely a nyilvántartásába vett autók paramétereiről adott azonnali információt az érdeklődőknek.

Érdeklődők szép számmal akadtak, gyakorlatilag használhatatlanná használták az Istoric Vehicul applikációt, amit ezek szerint a hivatal úgy indított el, hogy egyáltalán nem számolt azzal, hogy a sofőrök, autóvásárlók egyből használni is fogják. A RAR Facebook-oldalán az óriási igénybevétellel magyarázták a rendszer leállását: az első hat órában 50 ezer lekérdezés érkezett, volt olyan, hogy egyszerre négyezer.

A csütörtökön jelzett probléma péntek reggel is fennállt még, a rendszer későbbi próbálkozásra biztatja a hoppon maradt adatigénylőket.

A RAR szerint ahogy a következő napokban gyérül a most még intenzív információkérés, úgy kerül az applikáció is működőképes állapotba. És persze biztosít, hogy a legperformánsabb felszereléssel dolgoznak, és az adatigénylő applikáció folyamatosan működni fog.

Hirdetés

Addig is legalább van hibaüzenet, hivatalos „Sorry!”

Hirdetés