Nem kegyelmezett a medve az idei legsúlyosabb támadásban

Megölt egy fiatalembert Kőrispatak mellett.
Hirdetés

FRISSÍTÉS: Elhunyt a medvetámadás áldozata, közölte a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az MTI-vel. A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor – a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint – ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket. 
Előbb a székelykeresztúri mentősök vették át az eszméletlen áldozatot, aztán a székelyudvarhelyi rohammentősök próbálták újraéleszteni, de a férfinak a mellkasi és felső végtagi sérülései mellett feltételezhetően belső sérülései is voltak, ezért az újraélesztés eredménytelennek bizonyult. A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

 

Két gyermekét egyedül nevelő, 35 éves fiatalember az áldozata az idei legsúlyosabb medvetámadásnak – adta hírül Facebook-oldalán Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke.

A férfit Kőrispatak mellett támadta meg a medve ma délben, a tanácselnök tudomása szerint a felsőtestén és felső végtagjain marcangolta az állat. A férfi állapota súlyos, helikopterrel készültek a székelyudvarhelyi kórházba szállítani, végül mentőautó vitte el. 

Borboly szerint erre a medvére már korábban kértek kilövési engedélyt, de eddig nem érkezett meg, ezért a támadásért a környezetvédelmi minisztériumot is felelősség terheli.

Hirdetés

A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője hastájéki sérüléseket említett, de nem tudott részletekkel szolgálni a Mediafax érdeklődésére, mert még tartott a bevetés.

Hirdetés