Fotó: CFR 1907 Cluj/Facebook
KOLOZSVÁR ÉS A BORZ
Szerző: Boros Miklós
2019. március 22. péntek, 15:32
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.

Hiába vezeti magabiztosan a román futballbajnokságot a Kolozsvári CFR focicsapata, a vezetőség úgy cserélgeti az edzőket, mint normális ember a zokniját. Júliusban alig három meccs, köztük a Szuperkupa megnyerése után kirúgták Edward Iordănescut, februárban a csapatot hónapokon át az első helyen tartó portugál Antonio Conceicaót, most pedig az azóta eltelt időszakban mind az öt meccsét megnyerő Alin Minteuant.

Mert a tavalyi bajnoki címet behúzó, majd lelépő Dan Petrescu otthagyta a kínai másodosztályba visszaesett Kujcsou Hengfenget, és inkább beírna még egy-két román trófeát a CV-jébe.

Nem ez az első eset, hogy élő szerződéssel rendelkező edzőnek kell távoznia a Fellegvárról, hogy Petrescunak legyen állása: 2017 nyarán, a jelenlegi tulajdonosi kör megjelenése után hasonló sors vár Vasile Miriuţára is.

Minteuan a jelek szerint legalább maradhatna, de csak utódja másodedzőjeként. A Borz (Bursucul) becenévre hallgató Petrescunak túlságosan nem kell ismerkednie a kerettel, hiszen a játékosok javát éppen ő hozta a csapathoz: 19 focista már az előző szezonban is a CFR-nél játszott.

Nyolc fordulóval a Liga 1 rájátszásának vége előtt a CFR négy pontos előnnyel vezet a táblázaton az Univeristatea Craiova, és öttel a FCSB előtt, valamint bejutott a Román Kupa elődöntőjében is. A visszatérő Petrescu első bajnoki meccse március 30-án, az Astra Giurgiu ellen lesz hazai pályán, négy nappal később pedig a két csapat a kupa elődöntőjének első meccsén is öszsecsap, szintén Kolozsváron.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30482
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.
Nagyon úgy néz ki, ellenlábas nélkül maradt az európai főügyészi tisztségért zajló küzdelemben.
Tűzoltónak állhat a szebbik nem!
Úgy tűnik, a két világháború közötti román aranykor hiába fénylik annyira a jelenből visszatekintve. Gazdasági fejlődés szintjént például Magyarország rávert. Akkor is.
Tovább folyik a román szerecsen mosdatása. És nem túl éleselméjűen.
És hadd tegyük hozzá: a kolozsvári Sapientia filmes csapata irtó jó munkát végzett.
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.