Fotó: CFR 1907 Cluj/Facebook
KOLOZSVÁR ÉS A BORZ
Szerző: Boros Miklós
2019. március 22. péntek, 15:32
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.

Hiába vezeti magabiztosan a román futballbajnokságot a Kolozsvári CFR focicsapata, a vezetőség úgy cserélgeti az edzőket, mint normális ember a zokniját. Júliusban alig három meccs, köztük a Szuperkupa megnyerése után kirúgták Edward Iordănescut, februárban a csapatot hónapokon át az első helyen tartó portugál Antonio Conceicaót, most pedig az azóta eltelt időszakban mind az öt meccsét megnyerő Alin Minteuant.

Merta tavalyi bajnoki címet behúzó, majd lelépő Dan Petrescu otthagyta a kínai másodosztályba visszaesett Kujcsou Hengfenget, és inkább beírna még egy-két román trófeát a CV-jébe.

Nem ez az első eset, hogy élő szerződéssel rendelkező edzőnek kell távoznia a Fellegvárról, hogy Petrescunak legyen állása: 2017 nyarán, a jelenlegi tulajdonosi kör megjelenése után hasonló sors vár Vasile Miriuţára is.

Minteuan a jelek szerint legalább maradhatna, de csak utódja másodedzőjeként. A Borz (Bursucul) becenévre hallgató Petrescunak túlságosan nem kell ismerkednie a kerettel, hiszen a játékosok javát éppen ő hozta a csapathoz: 19 focista már az előző szezonban is a CFR-nél játszott.

Nyolc fordulóval a Liga 1 rájátszásának vége előtt a CFR négy pontos előnnyel vezet a táblázaton az Univeristatea Craiova, és öttel a FCSB előtt, valamint bejutott a Román Kupa elődöntőjében is. A visszatérő Petrescu első bajnoki meccse március 30-án, az Astra Giurgiu ellen lesz hazai pályán, négy nappal később pedig a két csapat a kupa elődöntőjének első meccsén is öszsecsap, szintén Kolozsváron.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30482
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.