Fotó: CFR 1907 Cluj/Facebook
KOLOZSVÁR ÉS A BORZ
Szerző: Boros Miklós
2019. március 22. péntek, 15:32
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.

Hiába vezeti magabiztosan a román futballbajnokságot a Kolozsvári CFR focicsapata, a vezetőség úgy cserélgeti az edzőket, mint normális ember a zokniját. Júliusban alig három meccs, köztük a Szuperkupa megnyerése után kirúgták Edward Iordănescut, februárban a csapatot hónapokon át az első helyen tartó portugál Antonio Conceicaót, most pedig az azóta eltelt időszakban mind az öt meccsét megnyerő Alin Minteuant.

Mert a tavalyi bajnoki címet behúzó, majd lelépő Dan Petrescu otthagyta a kínai másodosztályba visszaesett Kujcsou Hengfenget, és inkább beírna még egy-két román trófeát a CV-jébe.

Nem ez az első eset, hogy élő szerződéssel rendelkező edzőnek kell távoznia a Fellegvárról, hogy Petrescunak legyen állása: 2017 nyarán, a jelenlegi tulajdonosi kör megjelenése után hasonló sors vár Vasile Miriuţára is.

Minteuan a jelek szerint legalább maradhatna, de csak utódja másodedzőjeként. A Borz (Bursucul) becenévre hallgató Petrescunak túlságosan nem kell ismerkednie a kerettel, hiszen a játékosok javát éppen ő hozta a csapathoz: 19 focista már az előző szezonban is a CFR-nél játszott.

Nyolc fordulóval a Liga 1 rájátszásának vége előtt a CFR négy pontos előnnyel vezet a táblázaton az Univeristatea Craiova, és öttel a FCSB előtt, valamint bejutott a Román Kupa elődöntőjében is. A visszatérő Petrescu első bajnoki meccse március 30-án, az Astra Giurgiu ellen lesz hazai pályán, négy nappal később pedig a két csapat a kupa elődöntőjének első meccsén is öszsecsap, szintén Kolozsváron.  

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.