#megvanmondva
Jean St'Ay
2019. március 20. szerda, 18:17
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.

Na kérem, a derék tanárok kijavították az idei román próbaérettségi tételeket. Tessék, máris mutatjuk a végzősök aranyköpéseit. Vannak viccesebbek, kevésbé viccesek, ám egy dolog közös bennük: a szerzőik nem kimondottan mesterei a nyelvnek, szövegértésnek, ehhez hasonlóknak. És akkor kezdjük is:

Válasz arra a kérdésre, hogy érezhetjük-e magunkat otthon több, különböző helyen: „Persze, hogy lehet több olyan helyünk is, ahol otthon érezzük magunkat, azzal a feltétellel, hogy több házunk legyen.” (Aki nem hiszi, kérdezze meg bátran Iohannis elnök urat.)

„Az otthoni pofátlanság, ha mindened megvan, pszichikai probléma.” (Nem is értjük, mi ezzel a baj. Nem zakkant az, akinek mindent a segge alá tolnak, s mégis egész nap visszapofázik?)

„Aki elfelejti az emlékeit, az feledékeny, vagy nem törődik a múlttal.” (Hm. Miről is van szó?)

„Szükségünk van az emlékekre, ahogy egy telefonnak szüksége van töltőre és akkumulátorra.” (Ez az egyik kedvencünk.)

„A nő istentelenül kifacsarva jött vissza, semmivel a fején és csurom vizes volt.” (És most képzeljük el a helyzetet, valamivel a nő fején.)

„A szövegbeli hölgyet egy rakás szerencsétlenségként jellemzik, tehát nem nevezhetjük hősnőnek.” (Minek nevezzelek? Boldogságomnak édesanyja, stb.)

„A gyerek barangol, mert folyton viszket neki, hogy világgá menjen.” (Kurva kölke, há' nem nyű van a seggibe'?)

„A szőlőket a domb napos oldalára (déli oldal, románul »a domb színe«) ültetik, mert az emberek megpróbálták a domb visszájára rakni, de nem bújt ki a szőlő.” (Ezt nevezik kísérleti botanikának?)

„A nagyapa szerepe az volt, hogy édességet vegyen az unokának, ami szép gesztus, viszont káros szenvedélyre nevelte.” (A vén kujon!)

„A »humorteli« kifejezés értelme az, hogy a szereplő hülyére röhögi magát.” (LOLOLOL)

További szép napot kívánunk!

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.