#megvanmondva
Jean St'Ay
2019. március 20. szerda, 18:17
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.

Na kérem, a derék tanárok kijavították az idei román próbaérettségi tételeket. Tessék, máris mutatjuk a végzősök aranyköpéseit. Vannak viccesebbek, kevésbé viccesek, ám egy dolog közös bennük: a szerzőik nem kimondottan mesterei a nyelvnek, szövegértésnek, ehhez hasonlóknak. És akkor kezdjük is:

Válasz arra a kérdésre, hogy érezhetjük-e magunkat otthon több, különböző helyen: „Persze, hogy lehet több olyan helyünk is, ahol otthon érezzük magunkat, azzal a feltétellel, hogy több házunk legyen.” (Aki nem hiszi, kérdezze meg bátran Iohannis elnök urat.)

„Az otthoni pofátlanság, ha mindened megvan, pszichikai probléma.” (Nem is értjük, mi ezzel a baj. Nem zakkant az, akinek mindent a segge alá tolnak, s mégis egész nap visszapofázik?)

„Aki elfelejti az emlékeit, az feledékeny, vagy nem törődik a múlttal.” (Hm. Miről is van szó?)

„Szükségünk van az emlékekre, ahogy egy telefonnak szüksége van töltőre és akkumulátorra.” (Ez az egyik kedvencünk.)

„A nő istentelenül kifacsarva jött vissza, semmivel a fején és csurom vizes volt.” (És most képzeljük el a helyzetet, valamivel a nő fején.)

„A szövegbeli hölgyet egy rakás szerencsétlenségként jellemzik, tehát nem nevezhetjük hősnőnek.” (Minek nevezzelek? Boldogságomnak édesanyja, stb.)

„A gyerek barangol, mert folyton viszket neki, hogy világgá menjen.” (Kurva kölke, há' nem nyű van a seggibe'?)

„A szőlőket a domb napos oldalára (déli oldal, románul »a domb színe«) ültetik, mert az emberek megpróbálták a domb visszájára rakni, de nem bújt ki a szőlő.” (Ezt nevezik kísérleti botanikának?)

„A nagyapa szerepe az volt, hogy édességet vegyen az unokának, ami szép gesztus, viszont káros szenvedélyre nevelte.” (A vén kujon!)

„A »humorteli« kifejezés értelme az, hogy a szereplő hülyére röhögi magát.” (LOLOLOL)

További szép napot kívánunk!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30450
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.