#megvanmondva
Jean St'Ay
2019. március 20. szerda, 18:17
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.

Na kérem, a derék tanárok kijavították az idei román próbaérettségi tételeket. Tessék, máris mutatjuk a végzősök aranyköpéseit. Vannak viccesebbek, kevésbé viccesek, ám egy dolog közös bennük: a szerzőik nem kimondottan mesterei a nyelvnek, szövegértésnek, ehhez hasonlóknak. És akkor kezdjük is:

Válasz arra a kérdésre, hogy érezhetjük-e magunkat otthon több, különböző helyen: „Persze, hogy lehet több olyan helyünk is, ahol otthon érezzük magunkat, azzal a feltétellel, hogy több házunk legyen.” (Aki nem hiszi, kérdezze meg bátran Iohannis elnök urat.)

„Az otthoni pofátlanság, ha mindened megvan, pszichikai probléma.” (Nem is értjük, mi ezzel a baj. Nem zakkant az, akinek mindent a segge alá tolnak, s mégis egész nap visszapofázik?)

„Aki elfelejti az emlékeit, az feledékeny, vagy nem törődik a múlttal.” (Hm. Miről is van szó?)

„Szükségünk van az emlékekre, ahogy egy telefonnak szüksége van töltőre és akkumulátorra.” (Ez az egyik kedvencünk.)

„A nő istentelenül kifacsarva jött vissza, semmivel a fején és csurom vizes volt.” (És most képzeljük el a helyzetet, valamivel a nő fején.)

„A szövegbeli hölgyet egy rakás szerencsétlenségként jellemzik, tehát nem nevezhetjük hősnőnek.” (Minek nevezzelek? Boldogságomnak édesanyja, stb.)

„A gyerek barangol, mert folyton viszket neki, hogy világgá menjen.” (Kurva kölke, há' nem nyű van a seggibe'?)

„A szőlőket a domb napos oldalára (déli oldal, románul »a domb színe«) ültetik, mert az emberek megpróbálták a domb visszájára rakni, de nem bújt ki a szőlő.” (Ezt nevezik kísérleti botanikának?)

„A nagyapa szerepe az volt, hogy édességet vegyen az unokának, ami szép gesztus, viszont káros szenvedélyre nevelte.” (A vén kujon!)

„A »humorteli« kifejezés értelme az, hogy a szereplő hülyére röhögi magát.” (LOLOLOL)

További szép napot kívánunk!

comments powered by Disqus
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.